30 iul. 2014 | 17:00

Mota 3D – imprimanta 3D de 100 de dolari rămâne doar un proiect

ACTUALITATE
Mota 3D -  imprimanta 3D de 100 de dolari rămâne doar un proiect

Deoarece se pare că este imposibil să creezi o de 100 de dolari, proiectul pentru Mota 3D a fost scos de pe Kickstarter.

mota 3d kickstarter

Ne-am obişnuit deja cu ideea că imprimantele 3D nu sunt deloc ieftine. Cu toate acestea, am sperat cu toţi că preţul pentru ele va scădea până la o limită rezonabilă. Mota 3D era prima întruchipare a acestui vis şi venea sub forma unui . Deşi se ascunde în spatele unui preţ ipotetic de 100 de dolari şi mulţi s-au angajat să plătească respectiva sumă, proiectul a fost desfiinţat la doar câteva zile după ce a fost postat.

Kevin Faro, co-fondatorul proiectului a încercat să justifice cât a putut de bine decizia renunţării la proiect.

,Mi-aş fi dorit să existe un mod prin care să ofer imprimante 3D de înaltă calitate şi precizie la preţuri incredibil de mici. Acest gest ar genera adopţia la scară largă de care are nevoie această tehnologie. Realitatea este însă că, asemeni oricărei alte tehnologii, este scump de dezvoltat şi produs. Nu vrem să promitem ceva ce nu putem oferi sau a cărei calitate este sub ceva grozav, iar realitatea este că pentru a oferi ceva grozav, este necesară plata unui preţ generos. Am învăţat multe din comentariile din ultimele zile. Acestea ne spun că trebuie să revenim la începutul proiectului, să muncim mai mult şi să găsim un mod de a reduce preţul mai mult şi de a face tehnologia mai deschisă. Din acest motiv, anulăm proiectul până vom putea să oferim ce am promis.”, a spus Faro.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele