08 mai 2014 | 17:50

Microsoft vrea să revitalizeze franciza de jocuri de strategie

ACTUALITATE
Microsoft vrea să revitalizeze franciza de jocuri de strategie

Microsoft deține o serie de jocuri foarte populare, despre care nu s-a mai auzit nimic în ultima vreme, chiar în ultimii ani.

Microsoft Age Of Empires

Dintre titlurile lansate de Microsoft putem menționa seria Halo, Age of Empires, Rise Of Nations, Halo Wars și mai sunt multe altele pe această listă. Age Of Empires îmi amintesc cu nostalgie că era un mare consumator de timp în tinerețea mea.

Se pare că Microsoft are totuși de gând să le revitalizeze pe unele dintre ele, lucru confirmat de faptul că este în căutare de programatori pentru jocuri de strategie. Descrierea job-ului nu specifică însă despre care din francize este vorba sau dacă se discută de lansarea uneia cu totul noi. Acest anunț nu vine totuși ca o surpriză foarte mare, strategia companiei având pe un loc destul de important segmentul de gaming.

Mulți speculează că ar fi vorba chiar de Age Of Empires, unul dintre cele mai populare jocuri de strategie, în special pentru că varianta online a acestuia este așteptată să se închidă undeva la finalul acestui an. Halo Wars reprezintă de asemenea o posibilitate, deși nu cred că putem vorbi despre un joc binecunoscut, doar dacă vorbim de seria Halo în întregime.

Probabil prezentarea Microsoft de la E3, care va avea loc pe data de 9 iunie 2014, ne va oferi mai multe informații. Vouă care dintre jocurile produse de Microsoft v-au plăcut cel mai mult?