24 iul. 2014 | 16:15

Marea unificare: cum face Microsoft un singur Windows

ACTUALITATE
Marea unificare: cum face Microsoft un singur Windows

Ieri, te informam că Microsoft unește platformele  într-una singură. Nu va însemna că iei Windows Phone și va rula pe o tabletă sau pe un PC, ci înseamnă că la nivel de infrastructură nu vor mai fi diferențe. Iată cum sunt împărțite.

satya nadella

În primul rând, Microsoft va reuși să furnizeze „o singură versiune“ de Windows, dar asta la nivelul întregii infrastructuri pe care o presupun platformele în parte. Vor fi unite echipele de dezvoltare a actualelor versiuni într-una singură, care va controla toate etapele, astfel încât să asigure o bună integrare, conform CNET.

Apoi, Windows 8, Windows Phone și Windows RT, dar și Windows RT, vor avea același nucleu pe care rulează, celebrul NT. Pornesc de la acesta cu trăsături specifice fiecărui dispozitiv. Cel mai important lucru va fi și comasarea magazinelor cu aplicații. Acest lucru a început deja într-o anumită măsură, dar în timp se va ajunge la o unificare totală. Odată cu „Threshold“ am putea vedea acest magazin unic, la care se conectează WP, Windows și poate chiar Xbox.

Windows Phone a crescut în ultimii doi ani prin dispozitive ieftine produse de Nokia, acum divizie a Microsoft

În plan secund, fără o legătură directă cu utilizatorul, Microsoft va unifica platforma de dezvoltare pentru creatorii de aplicații. Compania încearcă să facă acest lucru de câțiva ani, dar abia într-o mică măsură a reușit cu actualele platforme. A ajuns în punctul în care dezvoltatorii pot refolosi bucăți mari de cod în aplicații pe versiuni de Windows diferite. În final, se va ajunge la situația în care faci pentru o platformă și e gata pentru toate.

Citește și: Windows și Windows Phone se vor uni într-o singură platformă

Microsoft nu poate, nici nu are de ce să încerce, să creeze o singură versiune de Windows. Fiecare dispozitiv are cerințele sale și chiar dacă suntem în era postPC sau PC+, astfel de dispozitive n-au dispărut și Microsoft încă are o cotă mare de piață. Totuși, Microsoft încă promite o utopie. Rămâne de văzut ce aduce nou și Windows 9, cu nume de cod „Threshold“.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele