18 dec. 2014 | 18:13

Microsoft se concentrează pe dispozitive low-end: nu va lansa un telefon de top până în toamnă

ACTUALITATE
Microsoft se concentrează pe dispozitive low-end: nu va lansa un telefon de top până în toamnă

Microsoft se concentrează pe dispozitivele din categoria entry-level și va mai fi ceva timp până când aceștia vor lansa un nou flagship Lumia.

microsoft lumia 535

După cum am mai spus înainte, unul dintre principalele lucruri pe care lumea le aștepta de la Microsoft după ce au cumpărat o parte din Nokia și drepturile la numele acestora era un nou flagship Lumia. Compania americană, însă, se concentrează în prezent asupra sectorului low-end, preferând să lanseze mai multe telefoane accesibile din punct de vedere financiar.

Primul din seria de astfel de device-uri a fost Lumia 535.  a reprezentat confirmarea oficială a faptului că gigantul din Redmond a renunțat la brandul Nokia pentru dispozitivele sale portabile cu Windows Phone. Acesta este un gadget entry level destinat în primul rând piețelor emergente precum cele ale Rusiei, Chinei şi Indiei. Mai mult, de curând au apărut chiar zvonuri despre încă un telefon Microsoft low-end, Lumia 435Ecranul telefonului va fi unul de 4 inci cu o rezoluție de 800 x 480 de pixeli, ceea ce ar însemna o densitate a pixelilor foarte mică de doar 235 pixeli pe inch, lista specificațiilor urmând să fie completată de un procesor Snapdragon 200 și de o cameră foto principală de 5 megapixeli.

Microsoft Lumia 535

Conform celor de la GSMArena, astfel de telefoane ar putea reprezenta standardul până în luna septembrie a anului viitor când sunt șanse ca Microsoft să lanseze în sfârșit un flagship Lumia. Oricine înțelege strategia companiei din Redmond de a se concentra pe sectorul entry-level, însă este nevoie de o diversificare a gamei de smartphone-uri pe viitor pentru o eventuală creștere a cotei de piață.

Noi informații indică și faptul că Microsoft se va prezenta la evenimentul CES din 2015 exclusiv cu telefoane low-end. Printre device-urile care probabil își vor face apariția acolo se numără Lumia 435 și un nou telefon din seria Lumia 600. Alte dispozitive ar putea fi și ele prezentate, însă deocamdată nu sunt destule informații.