24 nov. 2014 | 11:40

Microsoft recunoaşte: Lumia 925 şi Lumia 1020 au grave probleme de stabilitate

ACTUALITATE
Microsoft recunoaşte: Lumia 925 şi Lumia 1020 au grave probleme de stabilitate

După ce au fost sesizate online mai multe rapoarte de probleme cu şi Lumia 1020, Microsoft admite oficial.

nokia lumia 925

Windows Phone 8.1 este un update foarte important pentru utilizatorii de smartphone-uri cu sistemul de operare creat de Microsoft. Din păcate, deşi aproape toţi posesorii de telefoane cu WP8 au putut face tranziţia la WP8.1 fără probleme au existat şi câteva excepţii.

Mai mulţi utilizatori de şi Lumia 1020 care folosesc Windows Phone 8.1 Developer Preview sau un update de Windows Phone 8.1 primit de la diverşi operatori de telefonie au întâmpinat nişte probleme grave de stabilitate. Este vorba de intrarea în stand-by a terminalelor, în condiţii normale de utilizare, fără ca acestea să-şi mai revină când un utilizator încearcă să le folosească. Soluţia, repornirea forţată a gadgeturilor, nu este foarte dificil de aplicat. Din păcate, nu este permanentă şi, mai grav decât atât, este că nu vă daţi seama dacă staţi cu telefonul în buzunar blocat, fără a putea primi apeluri.

Partea bună este că Microsoft a recunoscut existenţa acestei probleme. „Pe parcursul ultimelor două luni am adunat tot mai multe informaţii şi dispozitive pentru a putea reproduce într-un mod sistematic problema şi pentru a afla cauza. A ieşit la iveală că este o problemă cu regulatorul de tensiune care, în anumite condiţii, face telefonul să nu mai alimenteze procesorul şi alte periferice atunci când a intrat în stand-by“, a declarat Kevin Lee, director partener al Programului de Management din cadrul Microsoft.

În acelaşi discurs, tot Kevin Lee a afirmat că o soluţie permanentă la scenariul detaliat mai sus este aproape gata şi va fi introdusă în următorul update de firmware. Nu a fost însă menţionată nici o dată precisă de lansare pentru a calma spiritele celor afectaţi.

Sfatul Playtech: Dacă vrei să îți cumperi un Windows Phone, dar îți este teamă de astfel de probleme, poți alege Lumia 830 sau Lumia 930. Sunt două telefoane foarte bune, unul cu dotări medii, respectiv cu dotări de vârf.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele