11 dec. 2014 | 18:32

Microsoft acceptă de acum plățile în Bitcoin

ACTUALITATE
Microsoft acceptă de acum plățile în Bitcoin

Microsoft a adăugat de curând Bitcoin ca o opțiune de plată pentru conținutul descărcat de pe magazinele online pentru Windows și Xbox.

Bitcoin BetCoin microsoft

Microsoft continuă politica liberală din ultimul timp, iar acum compania din Redmond acceptă în sfârșit plățile efectuate în Bitcoin pentru conținutul descărcat. Astfel, folosindu-se de moneda digitală, clienții din America, singura țară unde este valabilă deocamdată această opțiune, pot cumpăra aplicații și diverse servicii pentru dispozitivele cu Windows Phone, pot descărca jocuri și materiale video pentru consolele Xbox și pot achiziționa software de la Microsoft. Trebuie menționat, totuși, că această metodă de plată nu se aplică, de exemplu, în cazul lui Office 365.

Conform site-ului The Verge, această mișcare nu este exact surprinzătoare având în vedere faptul că Microsoft a adăugat de curând un convertor Bitcoin în Bing, motorul lor de căutare. Microsoft este încă o companie mare care acceptă Bitcoin și prima dintre companiile uriașe de tehnologie din America care face acest lucru, întrecându-i pe cei de la Google și pe cei de la Apple.

Interesant este faptul că Microsoft nu a făcut niciun anunț oficial legat de acest lucru. În schimb, gigantul american a adăugat o secțiune nouă la capitolul relații cu clienții unde este detaliat modul în care clienții se vor putea folosi de Bitcoin pentru a plăti pentru ceea ce cumpără. La momentul actual, un bitcoin valorează circa 1293 de lei, sau 360 de dolari.