18 iun. 2014 | 00:02

Mercedes-Benz introduce un nou sistem de faruri, LED Multibeam

ACTUALITATE
Mercedes-Benz introduce un nou sistem de faruri, LED Multibeam

Iluminarea drumului nu este o problemă pe timp de zi, soarele face o treabă foarte bună. Pe timp de noapte, însă, e cu totul altă discuție, iar Mercedes-Benz intenționează să ridice standardele.

Mercedes-Benz

Problema apare în situațiile unde drumurile nu beneficiază de iluminare publică, și aici întră în discuție farurile mașinilor, care folosesc în prezent o mulțime de tehnologii pentru a fi cât mai adecvate situațiilor complexe. MercedesBenz este un nume puternic în acest domeniu iar recent a introdus un nou sistem de iluminare pe mașinile sale, care folosesc desigur, tehnologia LED.

Așadar, cu ce diferă noile faruri LED ale lui Mercedes-Benz, de soluțiile actuale folosite de alți producători? Pentru început, fiecare far are 24 de LED-uri performante, controlate individual. Acest lucru permite controlul precis al luminii emise, și în același timp adaptarea acesteia pentru a nu orbi șoferii care vin din sens opus, un efect destul de periculos al lămpilor puternice cu LED.

Există, de asemenea, o cameră video poziționată în spatele parbrizului, care oferă informații despre drum, către sistemul de control al farurilor. Aceste informații pot fi trimise chiar și de 100 de ori pe secundă. Lumina se adaptează astfel, mai ales în curbe sau sensuri giratorii sau la drum întins când există diferențe de relief apropiate de mașină, cum este momentul în care ajungi în vârful unui deal.

Desigur, sistemul implică faptul că doritorii vor trebui să plătească mai mult pentru această opțiune, fiind considerată una extra față de pachetul de echipare standard al mașinii, însă pare a fi destul de utilă încât să merite învestiția.