06 iun. 2014 | 10:35

„Oglinda“ dependenței noastre: aplicația Menthal ne spune cât timp pierdem folosind aplicații

ACTUALITATE
„Oglinda“ dependenței noastre: aplicația Menthal ne spune cât timp pierdem folosind aplicații

Dacă aţi avut vreodată curiozitatea să ştiţi cât aţi stat azi pe Facebook de pe telefon, există o aplicaţie pentru asta. Menthal vă spune „la minut“ cât timp ați investit în alte aplicații.

menthal-android utilizare smartphone

Cu toţi am auzit noţiunea de , cei mai mulţi dintre noi am şi experimentat-o. Aceasta se manifestă prin necesitatea de a sta cu telefonul în mână în cea mai mare parte a zilei. Indiferent dacă este vorba de câteva minute pe Facebook, câteva minute pe Twitter sau email şi câteva minute pe WhatsApp, aceste valori numerice adunate confirmă câ de fapt nu putem pleca prea departe fără gadgetul nostru preferat.

Dacă aţi avut vreodată curiozitatea de a ataşa nişte statistici acestor obiceiuri, percepute de unii ca fiind nesănătoase, există o aplicaţie. Aceasta poartă numele de Menthal şi este un serviciu de Android care rulează în fundal în permanenţă, doar pentru a vă oferi nişte informaţii similare cu cele de mai sus. Mai drăguţ decât atât este că oferă şi , o valoare numerică pe care o puteţi publica pe Facebook şi prin intermediul căreia puteţi intra în competiţie cu prietenii. Cu cât scorul este mai mic, cu atât aveţi un stil de viaţă mai sănătos, deşi este foarte puţin probabil să obţineţi o valoare infimă.

Pentru că respectivele statistici, într-un mod anonim, ajung pe serverele Menthal, acestea pot fi agregate pentru nişte statistici şi mai interesante la nivel global. Aparent, utilizatorii aplicaţiei petrec în medie 3 ore pe zi pe telefoane şi le pornesc pe parcursul unei zile la fiecare 7,5 minute.

Din cauza modului în care rulează în fundal, aplicaţia nu a fost încă aprobată de Apple pentru a fi disponibilă şi pe iOS. În schimb, poate fi descărcată gratuit de pe Google Play şi poate sta la baza unei conversaţii foarte interesante când vă întâlniţi data viitoare cu prietenii în lumea reală.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele