27 iul. 2014 | 09:53

Meizu MX4, un nou smartphone de top din China va fi lansat în toamnă

ACTUALITATE
Meizu MX4, un nou smartphone de top din China va fi lansat în toamnă

După surpriza plăcută Xiaomi Mi4, încă o companie din China are un smartphone de vârf. Meizu MX4 ar putea fi lansat în septembrie, iar dotările vor fi peste cele ale modelelor Samsung sau HTC.

meizu

Chinezii par deciși să cucerească piețele globale. După Oppo și Xiaomi, Meizu pregătește un smartphone impresionant. Se numește MX4 și Geeky Gadgets notează că ar putea fi lansat cândva la începutul lunii septembrie, fără să fie o dată certă. Xiaomi Mi4, cel mai puternic smartphone din China lansat recent, va fi disponibil din august.

Meizu MX4 va avea un ecran 2K, adică la o rezoluție de 2.560×1.440 pixeli, dar fără vreo informație cu privire la dimensiunea fizică a acestuia. Va fi sigur de peste 5 inci. Procesorul va fi un Samsung Exynos, iar memoria RAM va fi de 3GB. Ar putea fi același SoC (system on a chip) pe care Samsung l-a folosit pe Galaxy Note 3. În final, telefonul ar avea o cameră foto de 20 de megapixeli, un salt însemnat pentru producătorii din China.

După cum am arătat în comparația Xiaomi Mi4 cu cele mai bune modele de pe piață, chinezii câștigă prin dotări similare, dar preț mai mic. Astfel, Xiaomi, Oppo sau OnePlus s-au remarcat prin modele la fel de bune ca cele de la HTC sau Samsung, însă le-au livrat (sau le vor livra) cu prețuri mai mici cu 100-200 de dolari.

Află mai multe: Xiaomi Mi4, comparat cu cele mai bune modele de la HTC, LG sau Samsung. A cucerit China piața?

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele