16 iul. 2014 | 15:00

LG WebOS – Un nou mod de vizionare

FEATURE
LG WebOS - Un nou mod de vizionare

LG WebOS Review (9)

LG WebOS reprezintă noua interfață a televizoarelor inteligente de la producătorul corean, interfață bazată pe un sistem de operare ce a fost creată inițial pentru dispozitivele mobile.

Un mic istoric al acestuia poate fi găsit în cadrul primului articol al seriei LG webOS, unde am explicat și rolul său pe aceste dispozitive. Review-ul complet al produsului, în cazul nostru modelul de 55 de inci, aici: LG WebOS SmartTV 55LB630V.

Acesta este ultimul articol din această serie, și este conceput sub forma unei concluzii, puțin mai elaborate. Am analizat mai multe din aspectele acestui model, printre care cel de conectivitate, imagine, aplicații și multimedia, și am discutat și despre sistemul de operare WebOS. Multe nu ar mai fi de spus, cel puțin nu de către noi. Vorbim până la urmă de un televizor, iar experiența de vizionare a fiecăruia este diferită. Sunt probabil elemente interesante pe care nu le-am descoperit încă, și elemente deranjante de care nu ne-am lovit, și pe care un alt utilizator le poate întâmpina în prima zi de interacțiune cu acesta.

LG Play Store este acum activ pe WebOS și în cadrul magazinului putem găsi o gamă de aplicații standard, întâlnite și pe alternativele concurenței. Desigur, este la început, și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce alte aplicații își găsesc drumul către acest sistem de operare, și pe dispozitivele aferente.

Din punct de vedere imagine, segmentul high-end a fost întotdeauna avantajat de avansul tehnologic, pentru că prin prisma prețului se justifică instalarea componentelor de cea mai bună calitate. La fel este și cazul la acest model. Culorile sunt extrem de vii, saturația acestora necesitând o serie de reglaje pe minus pentru a nu ”arde retina” pe întuneric. Luminozitatea este suficient de mare încât ecranul poate fi privit și în lumina directă a soarelui.

Ultima versiune de LG Magic Remote este destul de comodă în utilizare. Este destul de mică pentru a încăpea într-o singură mână, a fost îmbunătățită puțin din punct de vedere al designului și arată mai mult ca o telecomandă tradițională însă premisa este aceeași.

LG WebOS are nevoie acum de puțină răbdare atât din partea noastră, a utilizatorilor, cât și interes partea dezvoltatorilor care vor începe să lucreze pe această platformă. Faptul că aplicațiile prezente pe modelul avut de noi la test, sunt foarte similare cu cele de pe alte platforme SmartTV indică faptul că portarea este destul de simplă.

Prețul televizorului ajunge la 5.000 de lei, rezonabil pentru un dispozitiv de 55 de inci.

Clipul de mai jos ilustrează interfața televizorului LG WebOS și meniurile de configurare denumite de producător QuickMenu. Aici avem acces la toate setările de conectivitate ale televizorului, cele de imagine și de sunet precum și cele generale pentru limba interfeței de utilizare sau setările de siguranță și control parental.