03 aug. 2014 | 15:35

LG G Watch primește un update software pentru o problemă hardware

ACTUALITATE
LG G Watch primește un update software pentru o problemă hardware

Mai mulți utilizatori ai smartwatch-ului LG G Watch s-au plâns de faptul că pinii de încărcare prezintă urme de coroziune. Cei de la LG oferă soluția sub forma unei actualizări de sistem, potrivit GSM Arena.

LG G Watch design Gold

Conectorii pentru reîncărcare ai LG G Watch sunt situați pe capacul din spate și numeroși cumpărători ai ceasului au observat că aceștia încep să ruginească, iar încărcarea gadgetului devine dificilă, uneori chiar imposibilă.

În loc să ofere service costisitor pentru toate unitățile aflate deja pe piață, cei de la LG au găsit o soluție ingenioasă a acestei probleme.

Sud-coreenii și-au dat seama că pinii de pe LG G Watch sunt predispuși la coroziune din faptul că ei sunt străbătuți în mod constant de curent electric, chiar dacă ceasul nu este plasat în stația de andocare specială.

Astfel, cei de la LG au emis o actualizare software care închide schimbul de curent în cazul în care ceasul inteligent nu este conectat la stația de încărcare. În acest fel, procesul de coroziune este oprit.

De curând am aflat că mai multe ceasuri G Watch au început să acumuleze reziduuri și să se decoloreze în zona pinilor de încărcare de pe spate. Cu toate că nu prezintă niciun risc și nu ar trebui să afecteze încărcarea, LG a început să distribuie o actualizare care va dezactiva curentul în momentul în care LG G Watch nu se află la încărcat. Update-ul va fi distribuit automat tuturor posesorilor de G Watch. Le mulțumim utilizatorilor pentru răbdare și ne cerem scuze pentru neplăcerile create”, au scris cei de la LG, într-un comunicat oficial.