23 oct. 2014 | 11:40

LG se visează producător de procesoare: LG F490L Liger integrează primul cip in-house

ACTUALITATE
LG se visează producător de procesoare: LG F490L Liger integrează primul cip in-house

După multiple zvonuri despre un cip creat intern de companie, LG F490L Liger se pare că vă fi primul telefon cu un astfel de procesor LG.

lg f490 liger ODIN Nuclun

La nivel global, pe lângă câţiva producători importanţi de chipset-uri, există câteva companii care îşi rotunjesc veniturile prin propriile procesoare. Seria Samsung Exynos este un exemplu clar al acestui principiu de business. Încercând să meargă pe urmele celorlalţi sud-coreeni care contează, LG se pare că începe să folosească în propriile telefoane şi nişte chipset-uri dezvoltate in-house.

În această categorie de soluţii SoC – System on a Chip – intră , un nume posibil pentru o familie de procesoare aparţinând celor de la LG. Primul telefon construit în jurul unui astfel chipset va fi LG F490L Liger, cu menţiunea că, în acest caz producătorul a definit creierul întregii afaceri ca purtând numele de NUCLUN. Împreună cu 2GB de memorie RAM, o memorie internă de 32GB şi o baterie de 3.000 mAh, toate aceste particularităţi vor conlucra pentru a avea la final un telefon sprinten.

La bază, NUCLUN este un procesor octa-core pe tehnologia BigLITTLE cu patru nuclee la 1,5GHz şi alte patru tactate la 1,2 GHz. Ca design, LG F490L Liger aduce aminte de , cu excepţia faptului ca acest phablet de 5,9 inci va folosi un display IPS Full HD, în loc de Quad HD. Cele două camere vor fi de 13 megapixeli cu laser auto-focus, respectiv 2.1 megapixeli.

În luna august a acestui an, cei de la LG au înaintat o cerere pentru un patent cu numele de NUCLUN. Ca urmare, chiar dacă în materialul de marketing de mai sus, care reprezintă sursa acestor informaţii, nu există o legătură clară între procesorul respectiv şi brandul LG, mai mult ca sigur este vorba de un procesor al gigantului sud-coreean. În ceea ce priveşte lansarea efectivă a lui LG F490L Liger, sunt şanse foarte mari ca acesta să-şi facă debutul în Coreea de Sud prin operatorul LG U+.

În altă ordine de idei, LG G3 a ajuns la un preț foarte mic și are o dotare hardware foarte bună. Modelul cu 3GB de memorie RAM si 32GB spațiu de stocare este mai scump, dar ai și aceste două plusuri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele