25 iun. 2014 | 17:30

LG dezvăluie SDK-ul WebOS pentru aplicațiile SmartTV

ACTUALITATE
LG dezvăluie SDK-ul WebOS pentru aplicațiile SmartTV

Se spune că orice lanț este la fel de puternic ca cea mai slabă verigă a sa. În cazul de față un SmartTV depinde de aplicațiile sale, iar cei de la LG știu foarte bine acest lucru.

LG WebOS SDK

În cazul oricărui dispozitiv actual, poți avea cel mai puternic hardware posibil, însă produsul tău nu va avea șanse prea mari de success dacă ecosistemul de aplicații nu se aliniază la capabilitățile hardware-ului. LG a făcut o mișcare interesantă cu noile SmartTV-uri cu WebOS, iar lansarea acestora a fost, să zicem, puțin prematură. Ecosistemul software nu este încă pregătit, dovadă că multe din opțiuni, dar și magazinul de aplicații nu sunt încă disponibile pentru toată lumea.

LG a dezvăluit așadar, așa cum ne așteptam de altfel având în vedere că vorbim de platforma WebOS, o platformă open-source, un SDK (Software Development Kit) pentru a asista dezvoltatorii care doresc să se implice în crearea de noi aplicații pentru ecosistemul SmartTV WebOS de la LG.

Emulatorul LG Smart+ TV permite dezvoltatorilor să deschidă o interfață similară cu cea de pe televizor, direct pe PC-ul acestora. SDK-ul are o interfață simplă și utilă și este compatibil cu tehnologile web de la HTML la CSS sau JavaScript, folosite în crearea de aplicații pentru dispozitivele mobile și nu numai.

Website-ul aferent SDK-ului oferă toate informațiile necesare pentru cei interesați de dezvoltarea de aplicații. Acolo există un număr destul de mare de răspunsuri, ghiduri de design, demo-uri de aplicații, documente tehnice și explicative care să ușureze curba de învățare a celor care intră recent în acest domeniu de programare.