03 sept. 2014 | 14:30

Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note Edge, lansate oficial [LIVE VIDEO/TEXT]

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note Edge,  lansate oficial [LIVE VIDEO/TEXT]

Lansarea Samsung Galaxy Note 4 va avea loc la ora 16.00, în cadrul târgului de tehnologie IFA 2014. Echipa Playtech va fi prezentă la eveniment și vă va aduce toate detaliile legate de Samsung Galaxy Note 4.

edge

Articolul este actualizat în timp real. Citiți dedesubt toate detaliile din timpul lansării! Reactualizați pagina pentru a rămâne la curent. Streamul video poate fi văzut la coada articolului!

–––––––-

Evenimentul a ajuns la final. Citiți toate informațiile despre produsele nou lansate mai jos: 

Galaxy Note 4 – Tot ce ar trebui să știi despre cel mai nou gadget Samsung

Galaxy Note Edge, poate cel mai interesant telefon lansat de Samsung vreodată

Samsung Gear VR – realitatea virtuală realizată cu Galaxy Note 4

 [dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Unpacked 2014 part 2/”/]

– Samsung are o mulțime de parteneri cu care lucrează pentru a aduce conținut pe Samsung Gear VR.

– Display-ul Super AMOLED este lăudat de directorul Oculus VR.

– Gear VR include un senzor de mișcare de mare viteză care reacționează în 20 de milisecunde după ce utilizatorul s-a mișcat.

– Casca este făcută în colaborare cu Oculus Rift. Casca funcționează cu ajutorul Smartphone-ului Samsung Galaxy Note 4, care trebuie introdus în cască. Mișcările sunt foarte fluide și casca arată destul de bine.

– Samsung Gear VR este prezentat pe scenă.

– Samsung se laudă cu peste 1000 de aplicații native pentru Gear S.

– Gear S are și GPS și îi poate ajuta pe utilizatori să își găsească mașina. Controlul este vocal.

– Ceasul trebuie conectat la un smartphone doar atunci când este deschis pentru prima dată, după care funcționează de sine stătător. Pare să se miște mai bine decât alte smartwatch-uri de la Samsung.

– Samsung Gear S este și el prezentat. Ecranul este de 2 inch și este curbat. Smartwatch-ul are include o cartelă SIM. 

– Telefonul va fi disponibil ”în unele piețe selecte”, iar dezvoltatorii se vor putea juca cu SDK-ul începând de astăzi.

– Ecranul este extins spre una dintre margini și arată senzațional. Marginea poate fi controlată individual și utilizatorii pot face scroll printre aplicații. Există unelte rapide. Unele panouri afișează știri, altele diverse informații. Sistemul arată foarte bine și smartphone-ul chiar este impresionant.

– Urmează prezentarea Samsung Galaxy Note Edge

– Compania a anunțat un parteneriat cu cei de la Mont Blanc, cunoscuți pentru instrumentele de scris de top.

– Samsung are și noi carcase pentru noul Note.

– Telefonul are acum trei microfoane, capabile să găsească sursa sunetului și să focalizeze pe persoana care vorbește.

– Samsung Galaxy Note 4 va ajunge de la 0% la 50% baterie în numai 30 de minute. Dimensiunea bateriei nu s-a mărit semnificativ, dar cei de la Samsung se laudă cu un consum mai mic de energie care va oferi o creștere autonomiei cu 7,5%. De asemenea, modul Ultra Power Saver a fost implementat.

– Vorbind despre selfie-uri, se prezintă modul Wide Selfie, care e un fel de panorama pentru selfie-uri.

– Camera foto principală are 16MP și dispune de stabilizare optică, cea frontală este de 3,7MP și poate fi declanșată cu senzorul pentru pulsu de pe spatele telefonului. Camera frontală este cu 60%  mai luminoasă, pentru selfie-uri mai reușite.

– Urmează discuțiile despre camera foto

– S-Pen va putea fi folosit și ca un mouse. Utilizatorii nu vor mai selecta individual aplicațiile de pe ecran, ci printr-un gest de click+drag se pot selecta mai multe simultan.

– Samsung a introdus opțiune de caligrafie, dar și una care se numește ”Smart Select”. Aceasta permite selectareamai multor tipuri de conținut și partajate cu prieteni.

– Urmează detalii despre S-Pen. Stylusul este denumit ”cheie”

– Prezentatorii au confirmat ecranul Quad HD și laudă ferestrele multiple. Există mai multe moduri prin care utilizatorii pot face multitasking pe noul Samsung Galaxy Note 4.

– Există noi opțiuni de personalizare a ecranelor de blocare și widgeturile devin transparente.

– Designul Note 4 este lăudat. Cadrul metalic aduce telefonul la o greutate de 176 grame și o grosime de 8,5mm.

– Samsung Galaxy Note 4 a fost prezentat oficial. Zvonurile privind designul s-au adeverit. DJ Lee a scos un as din mânecă: Samsung Galaxy Note Edge: telefonul cu display și pe margini. Samsung Gear S devine și el oficial. Samsung Gear VR, casca de realitate virtuală a fost și ea anunțată 

– ”La Samsung, noi am accelerat mereu viteza inovațiilor. Vă promit că nu vom încetini vreodată. Vom declanșa o nouă cultură mobilă!”, promite Lee.

– Președintele de Marketing al Samsung face, evident, niște reclamă, pentru seria Galaxy. ”Industria noastră va sări într-o nouă dimensiunea. Smartphone-ul nu va mai fi un smartphone: va fi portofelul, televizorul personal”

– DJ Lee a urcat pe scenă. ”Sunt foarte fericit să fiu aici, la IFA. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care ne mulțumesc. Suntem aici pentru a vorbi despre tehnologii noi. Dar această adunare nu este numai despre prezentarea unui nou produs. Vrem să vă prezentăm și visul nostru, ideile noastre și viziunea pentru viitor”.

– O numărătoare mâzgâlită inversă a fost afișată. Primul clip de prezentare al smartphoneului Samsung Galaxy Note 4 este difuzat. Primele imagini oficiale cu smartphone-ul!

– La fel ca și la alte evenimente Unpacked, cei de la Samsung au pe scenă numeroși cântăreți meniți să întrețină atmosfera. Nu vorbim, totuși, despre plictisitoarea orchestră, ci despre un concert de muzică rock. O schimbare plăcută!\m/

–––––––-

Faptul că sud-coreenii de la Samsung nu se pricep să-și țină produsele ”sub cheie” până la data lansării nu mai surprinde pe nimeni. Astfel, am aflat din timp cam cum ar putea arăta și ce ar putea avea în interior noul Samsung Galaxy Note 4. (Articolul va fi actualizat în momentul începerii evenimentului de lansare. Evenimentul poate fi urmărit live, în clipul video de la finalul textului).

Design și display Samsung Galaxy Note 4

Să începem cu exteriorul. Fotografii cu smartphone-ul au apărut chiar și în urmă cu două zile. Din imagini se observă că telefonul va avea un cadru metalic și o carcasă din plastic mat, ușor texturată. Marginile de lângă ecran au fost reduse și aspectul este unul elegant și sobru.

Vorbind de ecran, trebuie să specificăm că display-ul cu diagonală de 5,7 inch va avea o rezoluție QuadHD, adică 2560×1440, la fel ca și cel de pe LG G3. Este bine de specificat că zvonurile vorbesc și despre o versiune de  Note 4 cu ecran curbat, dar și despre una cu ecran care înconjoară cadrul. Rămâne de văzut dacă Samsung va lansa și aceste două versiuni sau se va limita la modelul ”clasic”.

Citește și: Cea mai bună imagine cu Samsung Galaxy Note 4 și ce trebuie să știi despre noul phablet

galaxy-note-4--neoficial

Performanță

Și dacă tot am ajuns să vorbim despre versiuni diferite de Note 4, trebuie să vă spunem că, la fel ca în cazul altor vârfuri de gamă ale gigantului sud-corean, smartphone-ul va fi disponibil cu două echipări diferite. Mai exact, va exista o versiune de Samsung Galaxy Note 4 cu procesor Qualcomm Snapdragon 805, cu patru nuclee tactate la frecvența de 2,45Ghz, dar și o ediție cu procesor Samsung Exynos 5433, cu opt nuclee de 1,3Ghz.

Testele benchmark apărute pe diverse site-uri arată că procesoarele oferă aproape cea mai bună performanță posibilă la ora actuală, fiind depășite numai de Nvidia Tegra K1.

Memoria RAM va fi de 3GB iar spațiul de stocare va fi de 16 sau 32GB, extenisibil prin card microSD. Există, totuși, o posibilitate ca Samsung Galaxy Note 4 să vină echipat cu 4GB RAM.

Cameră foto

Camera foto va fi îmbunătățită. Senzorul de 16MP de tip Sony IMX240 ar beneficia de stabilizare optică a imaginii și utilizatorii ar putea face fotografii cu ajutorul unui senzor plasat pe marginea telefonului.

Vor exista și câteva moduri selfie care se vor folosi de camera frontală de 3,7MP. De exemplu, Wide Selfie va fi perfect pentru cei care vor să-și facă fotografii alături de prieteni, iar Selfie Alarm va fi folosită pentru încadrarea subiectului în autoportret când e folosită camera principală.

Citește și: Noi detalii despre camera de pe Samsung Galaxy Note 4

Alte funcționalități

Note 4 va veni cu stylusul S-Pen care va beneficia de toate funcționalitățile cu care Samsung ne-a obișinuit și este posibil ca respectivul creion electronic să primească și unele funcții noi.

Note 4 va veni cu un senzor de amprentă, dar și cu un senzor UV care îi va avertiza pe utilizatori în momentul în care soarele arde prea tare.

Smartphone-ul va putea monitoriza ritmul cardiac al posesorilor cu ajutorul aceluiași senzor găsit și pe Samsung Galaxy S5 și va fi rezistent la apă și la praf.

Echipa Playtech.ro se află la IFA 2014 și vă vom transmite toate detaliile legate de lansarea Samsung Galaxy Note 4. Puteți urmări evenimentul de lansare, în format live video, mai jos.

Citește și: Samsung Galaxy Note 4 va avea funcții noi pentru cititorul de amprente