27 dec. 2014 | 12:25

Koala este un launcher Android pentru vârstnici şi cei cu probleme de vedere [VIDEO]

ACTUALITATE
Koala este un launcher Android pentru vârstnici şi cei cu probleme de vedere [VIDEO]

Persoanele vârstnice şi cu probleme de vedere se pot bucura acum de orice datorită launcher-ului Koala ce poate fi instalat gratuit.

koala launcher android

În fuga producătorilor după panouri cu rezoluţii din ce în ce mai mari, persoanele vârstnice şi cu probleme de vedere tind să fie neglijate. Detaliile dintr-o şi atrăgătoare sunt de apreciat, dar din păcate, nu îi avantajează pe cei care nu au o acuitate vizuală remarcabilă.

Pornind de la această premisă, a fost creat un launcher de Android cu numele de Koala. După cum se poate vedea şi în captura de mai sus, acesta extrapolează dimensiunea butoanelor importante din interfaţa unui smartphone. Măreşte icoanele şi textul pentru a face totul mult mai clar şi ajută utilizatorii cu probleme de vedere să iniţieze mult mai rapid un apel sau să vadă cât e ceasul. Tot la capitolul aplicaţii la care veţi avea acces mai rapid după ce îl instalaţi intră camera foto/video, viewer-ul de poze sau lanterna. În cazul în care aveţi dificultăţi majore în a desluşi literele dintr-un SMS, Koala vă poate citi fără probleme fiecare mesaj primit.

În ceea ce priveşte compatibilitatea, launcher-ul ar trebui să funcţioneze fără probleme pe orice terminal cu Android 4.0 sau mai nou. Dacă ştiţi pe cineva care are nevoie sau vreţi chiar voi să vă ajutaţi părinţi să treacă la un smartphone, Koala poate fi descărcat de pe această pagină a forumurilor XDA Developers.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele