19 mai 2014 | 11:00

Kairos este un smartwatch mecanic cu ecran OLED transparent

ACTUALITATE
Kairos este un smartwatch mecanic cu ecran OLED transparent

Creatorii Kairos au încercat un concept nou cu acest ceas inteligent, afişând notificările pe un ecran OLED transparent pus peste un ceas mecanic.kairos_smartwatch_notification_render ceas inteligent

Deşi va mai trece mult timp până când -urile vor fi adoptate la scară largă, există tot mai multe companii care se pot lăuda cu creaţii de acest gen care arată bine. de la Motorola este un exemplu al acestui trend pozitiv, iar Kairos este un alt exemplu.

Noutatea majoră cu care vine acest ceas inteligent este legată de modul ideal în care combină avantajele unui ceas mecanic de format clasic cu un display OLED transparent de ultimă generaţie. Acesta din urmă vine instalat peste partea mecanică pentru a vă afişa, când este cazul, notificări şi alte informaţii preluate de pe telefon. Atunci când nu primiţi notificări de pe telefon, veţi vedea doar ceasul cu limbi din fundal.

Momentan, produsul din imagine se află în stadiu de concept, dar are toate şansele să se materilizeze în următoarea perioadă sub forma unui dispozitiv de serie. Restul configuraţiei Kairos include Bluetooth 4.0, un accelerometru pe 3 axe, un motor pentur vibraţii, o baterie de 180mAh şi o autonomie promisă între cinci şi şapte zile. Pentru că precizia unui ceas mecanic este măsurată de unii în rubine, clienţii acestui smartwatch pot alege între un mecanism japonez automatic cu 21 de rubine – Miyota 9257 sau un sistem elveţian cu 25 de rubine Soprod A10BV-2.

Disponibil deja pentru precomandă, acest gadget futurist va fi disponibil în magazine din luna decembrie a acestui an la un preţ nu foarte accesibil de 1200 dolari. Dacă sunteţi convinşi că ceasul Kairo este pentru voi, puteţi face precomandă pe site-ul producătorului până la sfârşitul lunii iunie şi-l veţi primi contra sumei de doar 500 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele