14 mart. 2014 | 12:00

K Touch Nibiru Mars One H1 e cel mai ieftin smartphone Full HD cu octa core

ACTUALITATE
K Touch Nibiru Mars One H1 e cel mai ieftin smartphone Full HD cu octa core

Fără a te lăsa cu gura căscată cînd vine vorba de design, K Touch Nibiru Mars One H1 e cel mai ieftin smartphone Full HD cu SoC octa core.

K Touch Nibiru Mars One H1 android octa core smartphone

În permanenţă mă încântă un telefon adresat într-un mod evident celor cu bugete reduse, dar care reuşeşte să nu facă nici un fel de compromis, sau foarte mic, la performanţă. De această dată, este vorba de un telefon care îşi asumă două superlative absolute în asociere cu cel mai ieftin. K Touch Nibiru Mars One H1 este cel mai ieftin şi cel mai ieftin telefon cu un display Full HD.

Aceasta este o creaţie chinezească, ca de fiecare dată. Din păcate, s-ar putea să intre la categoria multelor dispozitive pe care nu vom reuşi vreodată să punem mâna datorită lipsei de interes pentru export a producătorilor. În definitiv, piaţa de utilizatori este suficient de mare în ţara asiatică pentru a nu mai fi cazul de eforturi deosebite în distribuţie externă.

Telefonul cu un nume complicat este construit în jurul unui procesor octa core tactat la 1,7 GHz. Are 2GB RAM, 16GB de memorie internă şi două camere, de 13 şi 5 megapixeli. Camera frontală, pentru selfie-uri, are un unghi mare de vizibilitate pentru momentele în care vreţi să aveţi mai mulţi prieteni în cadru. Are doar 3G, nu şi LTE şi, cu toate că la baza va rula Android 4.2.2, sistemul de operare al celor de la Google va fi mascat de Nibiru ROM, un firmware autohton.

Preţul ,,la liber” al acestui aparat va fi de 116 euro, o valoare potrivită mai degrabă pentru low-end-ul celor de la Nokia, Lumia 520, decât pentru un Android care are mari şanse să nu vă lase la greu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele