07 apr. 2014 | 15:57

JBL Flip – Portabilitate maximă [REVIEW]

REVIEW
JBL Flip - Portabilitate maximă [REVIEW]

REVIEW Boxa JBL Flip

Există o varietate foarte mare de boxe portabile pe piață – atât de multe modele, încât ai zice că ai de ales. Pentru o audiție plăcută trebuie să scoți din buzunar ceva mai mulți bani decât te-ai aștepta, însă investiția cu siguranță se va dovedi utilă. JBL Flip este modelul de care ne vom ocupa în cadrul acestui review, o boxă care ne-a surprins simțurile de la prima audiție. Trebuie să menționez că prima audiție a fost într-un magazin duty-free, în Paris, unde această ”mică jucărie” era singura sursă de sunet din acel magazin de 20 de metri pătrați. Acolo am fost plăcut impresionat de cât de corect era redată piesa care rula la un volum mai mult decât decent.

Design și construcție

JBL Flip Review (1)

Design-ul este simplu, subtil, elegant. Toate aceste trei calificative se potrivesc de minune pentru JBL Flip. Boxa este de forma unui cilindru și vine cu o husă de neopren foarte simpatică pentru protecția ei în timpul transportului. Poziția sa normală ar fi pe orizontală, însă marginile de cauciuc și forma ergonomică a acesteia îi permit așezarea și pe verticală. În această poziție, putem observa și un al doilea logo JBL, ceva mai subtil, pe marginea superioară.

JBL Flip Review (11)

În cutie, pe lângă husa de neopren, găsim și un adaptor pentru prizele de US, sau invers, pentru prizele de Europa, în funcție de regiunea în care se comercializează, precum și încărcătorul de priză.

JBL Flip Review (10)

Pe partea din spate, se află mufa de încărcare și un jack de 3,5 mm pentru conectarea unui dispozitiv ce nu beneficiază de conexiune Bluetooth. În cutie mi-aș fi dorit să fie prezent și un cablu jack-jack, însă se pare că producătorul a omis acest aspect.

JBL Flip Review (9)

Pe laterala stângă se află butonul de pornire care, apăsat mai lung la pornire, intră în modul de împerechere. Lângă acesta se află butoanele de volum și un buton pentru preluarea sau închiderea apelurilor de voce. Boxa are rol și de handsfree, având microfon încorporat.

JBL Flip Review (3)

Specificații

[table id=218 /]

Galerie Imagini

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/JBL Flip/”/]

Performanță

Este recomandat pentru orice dispozitiv cu acumulator să se efectueze o primă încărcare, acumulatorul fiind la jumătate din capacitatea sa. JBL Flip poate fi folosită în timp ce se încarcă, fără nici un fel de probleme. După epuizarea acumulatorului, încărcarea durează aproximativ 3 ore, iar din punct de vedere al autonomiei acumulatorul rezistă la aproape 5 ore de muzică, cu un volum puțin peste 70%. Așadar, specificațiile producătorului sunt corecte. Mi-a plăcut că există un senzor care detectează nivelul scăzut al boxei, oprind audiția complet. Acest lucru este foarte bun, din două puncte de vedere. În primul rând, nu epuizează acumulatorul complet, supunându-l astfel la o uzură precară, iar în al doilea rând nu afectează cu nimic experiența auditivă. Pentru multe boxe de acest gen, în momentul în care sunt aproape descărcate, sunetul este foarte prost și se deconectează periodic de la smaprthone.

Din punct de vedere al sunetului, produsul testat de noi are o claritate de remarcat. Desigur, vorbim de un produs JBL, un producător ce nu face rabat la acest aspect.

JBL Flip Review (2)

Boxa este echipată cu două difuzoare ce suportă o gamă aproape completă de frecvențe, plecând de la 150 Hz pentru cele joase. Cele două difuzoare dispun și de un canal de bass reflex, ascuns discret sub masca boxei. În comparație cu alte produse asemănătoare ca preț, depășește un Logitech cu dimensiuni puțin mai mari. Pentru o boxă, se cunoaște faptul că mărimea contează, la fel de mult ca și amplificatorul intern. Sunetul este destul de cald și avem parte și de frecvențe joase, desigur, în limita rezonabilă, luând în calcul dimensiunea.

JBL Flip Boxa Review

JBL Flip suferă însă de o accentuare destul de puternică a frecvențelor înalte – dacă playerul smartphone-ului de pe care rulați muzica dispune de un egalizator, este recomandat să îl folosiți pentru a coborî puțin frecvențele înalte. Pentru o cameră de 10-15 metri pătrați, sunetul este redat foarte plăcut și comparabil cu cel al unor boxe de PC decente. La volum maxim, nu distorsionează, iar acesta este un aspect destul de important pentru cei care sunt interesați. Oricum, volumul maxim poate fi deranjant venind de la un dispozitiv atât de mic.

JBL Flip are funcție și de speaker pentru smartphone. Microfonul este situat chiar în centru, între cele două difuzoare și, chiar dacă nu are ecou în convorbire, este destul de mult atenuat. Astfel, interlocutorul vă poate auzi destul de încet, clar, însă încet. Va trebui să vă adaptați nivelul vocii pentru a avea o conversație plăcută. Butonul de apeluri poate închide apelul, poate apela ultimul contact din lista de convorbiri, sau poate trece între doi interlocutori cu care vă aflați în convorbire.

Concluzii

JBL Flip Review (6)

JBL Flip pare mică la prima vedere, însă prețul este unul din indicatorii faptului că plătiți pentru calitate, nu pentru cantitate. JBL Flip are un preț de 540 lei și poate fi achiziționată de pe QWERTY.ro. Din punct de vedere al sunetului, aș putea spune liniștit că este cea mai bună boxă portabilă, la dimensiunea ei, pe care am auzit-o până acum. Au trecut pragul laboratorului nostru și altele mai mari, însă acolo nu discutăm de produse portabile. Oricine ar fi surprins de acuratețea cu care redă fiecare detaliu muzical.