01 iun. 2014 | 11:00

Intro-ul din Ghost In The Shell transpus din animaţie în film [VIDEO]

ACTUALITATE
Intro-ul din Ghost In The Shell transpus din animaţie în film [VIDEO]

este un film de animaţie special pentru foarte mulţi dintre noi, pornind de la scenariu şi până la realizare.

Ghost in the shell filme animatie

Filmul de animaţie realizat în 1995 a atras o nouă generaţie către acest tip de conţinut. Din cauza unor scene mai indecente, dar şi datorită intrigii destul de complexe, a fost clasificat ca fiind primul film SF de animaţie dedicat adulţilor. Din păcate, la momentul respectiv nu exista tehnologia necesară transpunerii poveştii într-un film obişnuit de lung metraj sau într-unul de animaţie 3D, gen Final Fantasy – The Spirits Within.

Alternativa a venit aproape 20 de ani mai tărziu şi este creaţia designerului grafic Ash Thorp. Acesta a mai lucrat în trecut la Amazing Spiderman 2, X-Men: First Class şi Person of Interest, dar în ceea ce priveşte transpunerea intro-ului din Ghost în The Shell în cadre statice ,,aproape” reale, proiectul a fost realizat din pasiune. În total, la cele câteva cadre alăturate şi la scurt metrajul  de mai jos au lucrat 30 de oameni.

,,Am vrut iniţial ca ăsta să fie doar un proiect secundar distractiv pe care îl voi crea cu câţiva prieteni în timpul meu liber pe parcursul unei luni, poate mai puţin. Dar, când am început să fim mai deschişi, oportunităţile au crescut şi s-au complicat, proporţional cu dimensiunea echipei. ” Într-un interviu acordat celor de la The Verge, Thorp a descris în detaliu eforturile prin care a trecut pentru a-şi materializa ideea. Una peste alta, rezultatul final este cu atât mai incredibil cu cât amintirea voastră despre filmul original este mai proaspătă. Pentru mai multe imagini de înaltă rezoluţie pe acest subiect, accesaţi website-ul lui Ash Thorp.

Ghost in the shell filme animatie 2

PROJECT 2501 : HOMAGE TO GHOST IN THE SHELL from Ash Thorp on Vimeo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele