06 feb. 2014 | 11:20

Internetul a devenit un loc mai sigur pentru posesorii de Android

ACTUALITATE
Internetul a devenit un loc mai sigur pentru posesorii de Android

Deşi cantitatea de malware pe Android este net superioară celei descoperite pe iOS, utilizatorii platformei Google se pot bucura de o navigare mai sigură.

link https securitate android firefox

Nivelul de paranoia vizavi de cei care pot afla pe ce pagini intrăm noi în momentul în care a explodat în ultimii ani. Faptul că au apărut dovezi clare vizavi de activităţile de urmărire la nivel global ale Statelor Unite cu siguranţă nu a ajutat. Cu toate acestea, există câteva metode prin care putem naviga în condiţii de siguranţă. Deşi este greu să clasificăm această metodă ca fiind infailibilă, cu siguranţă le face viaţa mult mai grea celor de NSA- Angenţia Naţională pentru Securitate.

HTTPS Everywhere este un add-on creat în urmă cu ceva timp de cei de la EFF – Electronic Frontier Foundation. Marea schimbare anunţată astăzi constă însă în faptul că respectiva extensie nu va mai fi limitată doar la navigatul de pe sisteme desktop. Începând de ieri, puteţi avea acelaşi sentiment de siguranţă specific conexiuniunii pe şi pe un mobil cu Android. Condiţia sine qva non este ca browser-ul pe care îl folosiţi să fie cea mai recentă versiune de Firefox şi să fi instalat HTTPS Everywhere de pe website-ul EFF.ORG.

Acest plugin, deşi nu face minuni, face o treabă foarte bună în a căuta şi alege conexiunile securizate pe multe dintre website-urile voastre favorite. Astfel, paginile web vor fi încărcate pe o conexiune encriptată, permiţându-vă să vă verificaţi emailu-ul, să faceţi achiziţii online sau pur şi simplu să navigaţi fără frica de a avea traficul interceptat.

Pentru a verifica dintr-o privire dacă folosiţi acest plugin, în bara de adresă de pe smartphone veţi observa o icoană nouă, evidentă în captura de mai jos.

HTTPS-Everywhere-3

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele