31 aug. 2014 | 12:35

Intel Haswell-E – cele mai performante procesoare pentru gaming

ACTUALITATE
Intel Haswell-E - cele mai performante procesoare pentru gaming

Intel a prezentat o nouă generație a procesoarelor sale din linia Haswell. Haswell-E au fost create pentru cele mai performante sisteme de gaming, printre care și recentul Alienware Area 51.

Intel Core i7 Processor On Blue Background

Haswell-E e o linie de procesaore Intel Core i7 pentru desktop-uri. E primul procesor Intel pentru desktop care are opt nuclee, în timp ce în viitor va fi anunțată și o variantă cu șase nuclee. Lucrează împreună cu o placă de bază Intel X99 și suportă DDR4 RAM și până la patru plăci grafice.

Cel mai performant procesor dintre cele anunțate este Intel Core i7-5960X, opt nuclee la 3 GHz, care poate ajunge la 3,5 Ghz. Intel Core i7-5930K și 5820K au șase nuclee.

Intel spune că performanța acestui procesor high–end este cu 20% mai bună decât a generației anterioare la editare video 4K și cu 32% mai bună pentru randare tridimensională. Suportă nativ conectori Thunderbolt 2 pentru conectivitate mai mare și transfer de date mai rapid.

Potrivit infromațiilor cnet.com, majoritatea producătorilor de calculatoare pentru gaming vor avea sisteme Haswell-E instalate. Primul asemenea calculator va fi Alienware Area 51. Prețurile vor fi cuprinse între 390 și 1.000 de dolari.

intel core i7

Alienware Area 51 – Acest sistem vine cu două mânere poziţionate la două dintre colţuri şi, dacă nu aveţi alte resurse, poate fi folosit şi pentru dezvoltarea masei musculare: are 20 de kilograme. La interior, incorporează opţiuni de upgrade foarte variate, în funcţie de bugetul pe care îl aveţi la dispoziţie. Din start poate fi cumpărat cu cel mai nou procesor Intel Core i7 Haswell-E şi o configuraţie multi-GPU de până la trei plăci video de dimensiune normală. Nu lipseşte suportul pentru noul tip de memorie RAM DDR4, iar dacă aveţi o fantezie în această direcţie, puteţi opta pentru Area-51 cu răcire pe apă. Pentru că luminile personalizabile sunt specifice creaţiilor Alienware, acest computer are nouă astfel de LED-uri ce pot lumina în orice nuanţă.

Citește mai mult despre Alienware Area 51 pe playtech.ro.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele