29 mai 2014 | 11:45

Intel anunţă roboţi accesibili, imprimaţi 3D şi pe platformă open source

ACTUALITATE
Intel anunţă roboţi accesibili, imprimaţi 3D şi pe platformă open source

În cadrul unei conferinţe intulată simplu Code, CEO-ul Intel a atras atenţia asupra planurilor pe care le are pe partea de roboţi accesibili.

Intel edison robot open source imprimat 3D

Dacă seria de filme Terminator nu a reprezentat o lecţie de viaţă suficient de evidentă, merită să aveţi în vedere că viitorul implică din ce în ce Cu toate că o parte dintre ei vor fi preinstalaţi, preconfiguraţi şi cu un sistem de operare bătut în cuie, vor exista şi roboţi mai democratici. Din această categorie face parte noul Jimmy.

Când CEO-ul Intel a ieşit pe scenă zilele trecute cu , în cadrul unei conferinţe, foarte mulţi au încercat să-şi imagineze la ce este bun. Răspunsul este cât se poate de simplu, datorită filozofiei open source care stă la baza proiectului, nu este exclus ca în scurt timp acesta să poate face tot ceea ce vă doriţi. Tot la partea de personalizare a experienţei oferite, intră o serie de componente imprimate 3D care pot fi realizate pornind de la modele pe care vi le pune la dispoziţie Intel.

Deşi implică şi un hardware competitiv, robotul de mai sus va costa doar 1600 de dolari, când va fi vândut doritorilor, ca o combinaţie între componente imprimate 3D şi elemente prefabricate. Printre acestea din urmă se numără motorul, bateriile, procesorul de tip computer-on-a-chip Intel Edison şi firele aferente. Cu un zero în plus, la 16.000 de dolari va putea fi achiziţionată o variantă a aceluiaşi robot dedicată cercetăriii. Aceasta din urmă va folosi un procesor Intel Core i5 şi va fi livrată gata montată.

Cu acest anunţ, Intel nu a promovat doar anunțul că se apucă serios de robotică, ci şi faptul că întregul fenomen va fi open source şi va necesita ajutorul unei mulţimi de dezvoltatori dornici să vadă la ce este bun ,,Jimmy”. Dacă vor fi îmbrăţişaţi cu entuziasm de către public, astfel de roboţi ar trebui să fie în egală măsură accesibili şi personalizabili cu toate funcţiile care vă fac pe voi fericiţi. Dacă vreţi, cu un pic de efort, vă poate aduce şi o bere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele