01 dec. 2014 | 12:53

Instalația wireless care va face împodobirea bradului de Crăciun mai plăcută

ACTUALITATE
Instalația wireless care va face împodobirea bradului de Crăciun mai plăcută

Una dintre cele mai importante tradiții de Crăciun, împodobirea bradului, tocmai a devenit mult mai ușoară grație instalației fără fir.

aura craciun 1

Toți cei care au împodobit vreodată bradul de Crăciun știu că montarea instalației este probabil cea mai dificilă parte. O campanie de Kickstarter, însă, vrea să elimine acest inconvenient și promovează luminile de brad wireless. Nu va mai trebui să vă complicați cu fire și cu alte lucruri deoarece fiecare lumină de Crăciun va fi atârnată de o ramură a bradului la fel ca un glob, iar întreaga instalație va putea fi controlată prin intermediul dispozitivului mobil.


Instalația futuristă se numește Aura iar elementul central al ei este inelul care reprezintă sursa de energie pentru luminile folosite. Plasarea acestui inel se face în funcție de dimensiunile bradului. Pentru brazii mai mici de 1,5 metri, inelul se pune pe pământ și trunchiul bradului va fi în mijloc. Dacă bradul are între 1,5 și 3 metri, acesta se montează în centrul lui. Întregul complex funcționează pe baza câmpului energetic creat de inel, acesta alimentând luminile aflate în raza lui. Pentru a nu avea loc interferențe cu alte elemente, atât emițătorul, cât și receptoarele, au fost modificate.

aura gif

După cum am spus mai devreme, veți putea conecta instalația cu telefonul sau tableta prin Wi-Fi grație aplicației care va fi disponibilă pe Android și iOS. Pentru început, luminile vor fi disponibile doar în cinci nuanțe diferite: roșu, portocaliu, albastru, verde și alb. Pe Kickstarter, Aura a reușit până acum să strângă 25.000 de dolari, ținta fiind 50.000 de dolari până la finalul campaniei. Dacă va avea succes, instalația ar putea apărea pe piață în luna octombrie a anului viitor.