16 iun. 2014 | 10:30

IMAX reinventează camerele video 3D 4K [VIDEO]

ACTUALITATE
IMAX reinventează camerele video 3D 4K [VIDEO]

Deşi la nivel global au unele dintre cele mai spectaculoase camere video, cei de la IMAX încep să promoveze o nouă creaţie spectaculoasă.

imax-4k-3d-camera-michael-bay

Un studiu recent a confirmat că cei mai mulţi dintre noi nu mai sunt atât de încântaţi de filmele 3D şi nici nu au, la modul general, o pasiune pentru actuală. Cei de la IMAX sunt însă de altă părere şi au uneltele necesare pentru a se opune acestui trend.

Dacă aţi fost vreodată să vedeţi un film la IMAX, aţi trăit o experienţă cinematografică de neegalat datorită ecranului imens cu un raport de aspect de 1.9:1. Pentru acel efect spectaculos însă, întregul conţinut video pe care l-aţi văzut a fost creat cu . Practic, întregul standard implică un proces special, de la captură şi până la distribuţie şi vizionare. Pentru că au simţit ca învechită camera pe care o foloseau pentru imortalizarea conţinutului în trei dimensiuni, cei de la IMAX au anunţat oficial, zilele trecute, o nouă cameră intitulată simplu IMAX 3D Digital Camera.

În primul rând, datorită greutăţii, această cameră este de două ori mai portabilă decât alternativele de la alţi producători de echipamente. Această trăsătură se reflectă în posibilitatea imortalizării unor cadre de acţiune mult mai dificile. Pentru obţinerea acestor avantaje, camera a devenit mult mai simplă ca şi construcţie. Nu are nevoie de lentile separate pentru filmarea conţinutului pentru ochiul drept şi ochiul stâng. Întregul ansamblu este integrat mult mai bine.

Partea cea mai bună din acest anunţ, pe lângă clipul de mai jos care explică o parte din detaliile din spatele noii camere, este că nu trebuie să aşteptaţi foarte mult pentru a vedea conţinut filmat cu ea. Noul Transformers: Age Of Extinction, al lui Michael Bay, a fost capturat cu IMAX 3D Digital Camera, la fel şi un nou documentar intitulat Insula Lemurilor: Madagascar.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele