05 iul. 2014 | 11:30

HummingBoard, un concurent serios pentru Raspberry Pi [VIDEO]

ACTUALITATE
HummingBoard, un concurent serios pentru Raspberry Pi [VIDEO]

Pentru cei care doresc o placă de dezvoltare mai performantă decât , dar la fel de compactă, există HummingBoard.

hummingboard vs raspberry pi

Raspberry Pi a fost din start şi va continua să fie un succes răsunător de piaţă. Cu toate acestea, o alternativă serioasă pentru respectiva placă de dezvoltare era inevitabilă. Deşi am mai întâlnit în trecut câteva concepte similare, nimic nu se compară cu ceea ce vedem în HummingBoard.

Dezvoltată de cei de la SolidRun, placa pe care o vedeţi în imaginea de mai sus este mult mai potentă decât pare la prima vedere. Mai important decât atât, deşi este un pic mai scumpă decât Raspberry Pi, reprezintă un upgrade serios faţă de aceea. Platforma este similară, iar clipul de mai jos face o treabă foarte bună în a realiza o comparaţie între cele două. Astfel, aflăm că HummingBoard este construită standard în jurul unui procesor ARMv7 la 1GHz, cu 300 de MHz mai mult de cei 700 MHz pe care vi-i pune la dispoziţie un Pi. Ca un mic detaliu, procesorul poate fi înlocuit cu uşurinţă. Cei care şi-au făcut cu Raspberry Pi se vor bucura să afle că le pot folosi în continuare, deoarece dimensiunile celor două sunt aproape identice.

Preţul pentru o astfel de placă este 45 de dolari, pentru varianta cu 512MB RAM, la care mai adăugaţi 10 dolari pentru cablul de alimentare. Contra sumei de 100 de dolari, veţi beneficia de un HummingBoard cu 1GB de memorie RAM şi un procesor mai sprinten dual core.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele