02 feb. 2014 | 10:00

Huawei face concurenţă pentru Nexus 7 cu o super tabletă de 7 inci

ACTUALITATE
Huawei face concurenţă pentru Nexus 7 cu o super tabletă de 7 inci

Pentru fanii display-urilor de înaltă rezoluţie, nu prea există opţiuni în tărâmul tabletelor de 7 inci, exceptând Nexus 7 şi o viitoare tabletă .

huawei-mediapad-x1 fullhd tableta 7 inci

Dacă vă doriţi o tabletă cu un display Full HD de 7 inci opţiunile sunt foarte limitate. În principiu, doarNexus 7 reprezintă la această oră o soluţie fiabilă. Unii ar fi tentaţi să introducă în aceeaşi oală şi iPad-ul mini cu Retina Display. Acesta din urmă însă, pe lângă preţul mult mare, reprezintă de fapt o tabletă de 7,9 inci care prin prisma faptului că are un raport de aspect de 4:3 este şi mult mai masivă decât creaţia Google.

În scurt timp, situaţia s-ar putea schimba. Huawei MediaPad X1 7.0 tocmai a fost certificată de autoritatea chineză responsabilă cu această activitate – TENAA. Această formalitate reprezintă ultima etapă înainte ca un produs să fie comercial disponibil. În ceea ce priveşte configuraţia acestei creaţii, vorbim de o tabletă de 7 inci al cărei display are 1920 x 1200 de pixeli. Singura dilemă la această oră este dacă procesorul quad core Hisilicon tactat la 1,6 GHz este mai performant decât Snapdragon-ul S4 Pro la 1,5 GHz din cea mai recentă generaţie de Nexus 7. Ca dimensiuni, MediaPad X1 va avea doar 7,6 milimetri grosime şi 238 de grame. Pe lângă WiFi şi Bluetooth, nu lipeşte din ecuaţie nici un modul 3G.

Nu este exclus ca la MWC 2014 această tabletă să aibă parte de o lansare oficială. Cine ştie, până atunci, chinezi de la Huawei se vor putea ocupa şi de un update la Android 4.4 KitKat. Nu de alta, dar modelul trimis către certificare rula doar Android 4.2.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele