29 oct. 2014 | 17:30

HP Stream 11, un nou… netbook?

ACTUALITATE
HP Stream 11, un nou... netbook?

HP Stream 11 nu este un laptop normal pe care îl vom putea găsi la toți retailerii. Ba chiar s-ar putea să nu fie disponibil deloc în Europa.

HP-Stream-11

Și chiar dacă HP Stream 11 ar putea să nu fie disponibil în Europa sau la noi în țară, este interesant faptul că unele companii nu se pot detașa deloc de trecutul tumultos pe care l-au avut. Vorbim acum de HP, care nu a mai avut succes pe segmentul de dispozitive mobile, fie ele și laptop-uri, de mai bine de 4 ani. Desigur, mă refer la succes în a atrage atenția consumatorului de rând, pe segmentul de business se descurcă destul de bine. HP Stream 11 este în practică un netbook, cu o configurație tipică a unui netbook și cu un preț… ei bine să spunem decent.

Compania a spus că va vinde acest dispozitiv mobil pentru efectuarea de calcule simple și audiție muzicală la suma de 300 de dolari. A fost lansat, și acum se găsește la doar 199 de dolari pe amazon. Are la interior un procesor Celeron N2840, Dual-Core la 2.16 GHz, 2 GB memorie RAM (cel mai probabil imposibil de upgradat) și un SSD de 32 GB. Prea puțin spațiu? Vine și cu 1 TB de stocare pe OneDrive pentru un singur an, la fel ca și subscribția de Office 365. Are preinstalat Windows 8.1 și o autonomie estimată de 8 ore. Drăguț aș putea spune, iar la 200 de dolari parcă mai discutăm. Totuși, Windows 8.1, 1 TB OneDrive, pariu că are și o versiune mai light de Office 365?