22 ian. 2014 | 09:10

Hacking Microsoft Office: Blogul oficial a fost spart!

ACTUALITATE
Hacking Microsoft Office: Blogul oficial a fost spart!

După primele zvonuri că, intern, Windows 8 este perceput deja ca noul Vista, Microsoft are acum probleme şi cu sirieni. Mai exact, este vorba de subiectul hacking Microsoft Office.

sea microsoft office hack

Microsoft este cea mai recentă ţintă a hackerilor sirieni din grupului . Deşi în teorie gigantul american ar trebui să deţină unele dintre cele mai protejate infrastructuri cibernetice, în ultimele câteva săptămâni, atât unul dintre conturile de Twitter ale companiei, cât şi unul dintre blogurile sale importante, au căzut victime hackerilor.

Cu toate că acest caz de hacking Microsoft Office are mari şanse să devină o pată neagră pe CV-ul gigantului din Redmond, mai important este că inginerii companiei americane au fost foarte eficienţi în a remedia rapid gaura de securitate. Totul s-a întâmplat însă după ce membri ai SEA au postat online mai multe dovezi ale atacului. Captura de mai sus este doar una dintre mărturiile faptului că pentru o scurtă perioadă de timp blogul oficial Microsoft Office nu a mai fost controlat de Microsoft.

La prima vedere, se pare că în spatele acestei situaţii ruşinoase nu s-a aflat o acţiune de hacking autentică, ci mai degrabă câteva atacuri de tip phishing adresate unor oficiali ai companiei. Prin intermediul acestora s-au obţinut datele de autentificare pe site-ul de mai sus, iar de aici a fost o distanţă foarte mică până la nişte postări ilicite. În principiu, gigantul din Redmond s-a grăbit să afirme că acesta a fost un caz izolat şi infrastructura sa este în siguranţă. Din păcate, dacă aceste dovezi de hacking, indiferent că este vorba de hacking Microsoft Office sau alt produs, au un efect sigur – scăderea încrederii consumatorilor în comunicate care mărturisesc ,,infrastructuri sigure”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele