02 oct. 2014 | 09:05

Google vă stimulează financiar să descoperiţi bug-uri în Chrome

ACTUALITATE
Google vă stimulează financiar să descoperiţi bug-uri în Chrome

Deşi nu este prima oară când un astfel de program este iniţiat de către Google, important este că a fost demarat din nou cu premii mai mari.

google_chrome_bug

În ziua de azi, rareori se mai poate realiza o aplicaţie software perfectă, fără nici un fel de bug-uri sau vulnerabilităţi. Deşi este un sistem de operare şi nu o aplicaţie, recent lansatul iOS 8 este cea mai recentă dovadă a acestei realităţi. Partea bună este că cele mai multe găuri de securitate şi probleme de programare se pot remedia destul de uşor, cu condiţia să fie cunoscute.

Pe principiul ,,avem suficienţi bani, hai să-i aruncăm pe rezolvat probleme”, Google vrea să afle ce vulnerabilităţi de securitate şi diverse bug-uri descoperite în . Nu este prima oară când gigantul din Mountain View iniţiază un astfel de program, în schimb, este prima oară când premiile oferite sunt atât de mari. O singură persoană poate primi până la 15.000 de dolari pentru o singură raportare suficient de gravă. În contextul în care iniţial se ofereau 5000 de dolari pentru aceeaşi activitate, este evident că sunteţi un pic mai motivaţi să vă puneţi la lucru talentul de hacker/programator.

În luna ianuarie a acestui an, Google a iniţiat un program similar şi pentru sistemul de operare . În acea instanţă însă, premiile financiare sunt din altă ligă. Până la 110.000 de dolari erau oferiţi celor care puteau pune în pericol securitatea platformei. Pe de altă parte, o astfel de realizare este şi un motiv important pentru a vă lăuda în faţa prietenilor, deşi cred că cei mai mulţi participanţi la provocare sunt totuşi motivaţi financiar.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele