06 iun. 2014 | 18:07

Google Play Movies, disponibil acum pe Chromebook, oricând și aproape oriunde

ACTUALITATE
Google Play Movies, disponibil acum pe Chromebook, oricând și aproape oriunde

Google Play Movies reprezintă cea mai nouă adiție în materie de aplicații pe care le dezvoltă Google. Momentan ea este însă disponibilă doar pentru Chromebook.

Google Play Movies

Nu ai din întâmplare un Chromebook pe care faci doar editare text, asculți muzică online și eventual mai navighezi și pe internet? Ei bine nici noi, pentru că, până acum, cam doar pentru atât putea fi folosit acest laptop. Bine, legat de conținutul video online el există, însă puteai să îl vizionezi doar dacă aveai abonamente plătite pe anumite site-uri ce oferă acest lucru. Recent, Google a anunțat Google Play Movies, aplicație disponibilă doar pentur ChromeOS, adică Chromebok-uri sau ChromeBox-uri. Desigur, acest segment nu este foarte bine definit la noi în țară, mai degrabă el nici nu există decât la nivelul a câtorva zeci sau sute de astfel de produse vândute.

Google Play Movies funcționează foarte simplu ca aplicație pentru Chromebook, pe orice conexiune de internet, și de oriunde din lume, de unde există acces la acest serviciu. România nu este, momentan printre țările unde poate fi vizionat. Aplicație permite vizionarea de filme, sau show-uri și seriale TV, și afișează printr-o serie de card-uri asemănătoare cu cele din Google Now, informații despre filmul la care te uiți sau de care ești interesat și despre actorii principali care joacă în acesta. Experiența sună destul de bine, iar baza de conținut multimedia disponibilă pare a fi destul de mare.

Probabil nu va rămâne doar un serviciu exclusivist pentru utilizatorii de Chromebook, și momentan este doar în perioada de testare pe aceste dispozitive. Îl așteptăm desigur și pe PC și mai ales pe Android.