26 aug. 2014 | 12:40

Google mărește timpul de returnare a banilor cheltuiți pe aplicații proaste

ACTUALITATE
Google mărește timpul de returnare a banilor cheltuiți pe aplicații proaste

Pentru că nu este deloc exclus să cumpăraţi conţinut digital şi să fiţi dezamăgiţi de achiziţie, a devenit mai flexibil în returnarea banilor.

google-play-store-4.4 refund policy

Pentru că aţi citit un review online sau, pur şi simplu, pentru că a fost primul rezultat când aţi căutat o aplicaţie anume, se întâmplă deseori să descărcaţi aplicaţii pe telefon sau tabletă. Din păcate, nu toate sunt reuşite şi, cu siguranţă, nu toate oferă tot ceea ce vedeţi în descriere. În cazul achiziţiilor de iOS, Apple este foarte flexibil în a vă da banii înapoi dacă aţi cumpărat un program din greşeală sau unul care v-a dezamăgit, dar pe Android situaţia este un pic mai complexă.

Până de curând, din momentul în care aţi cumpărat o aveaţi 15 minute să vă cereţi banii înapoi. Pentru că respectiva limită era un pic absurdă, gigantul din Mountain View a decis să o mărească la două ore. Ca urmare, dacă descărcaţi un joc, îl experimentaţi pentru maxim 120 de minute şi nu sunteţi foarte mulţumiţi de experienţa oferită, veţi putea foarte bine să vă recuperaţi investiţia. Cei de la Android Police au fost primii care au experimentat schimbarea şi au observat că după cele două ore butonul de ,,refund” (returnare) pur şi simplu a dispărut.

Nu este exclus ca această poartă de două ore să fie un experiment pe termen limitat. Nu de alta, dar documentul Google referitor la politica de returnare a banilor afişează în continuare vechea valoare. ,,Nu promovăm decât o perioadă de returnare a banilor de 15 minute, aceasta este garantată pentru utilizator, dar o extindem în unele cazuri în funcţie de durata descărcării aplicaţiei.”

Din punctul meu de vedere, aceasta este o problemă majoră şi nici cele două ore nu sunt suficiente. Deşi o politică de returnare a banilor poate fi cu siguranţă abuzată, în contextul în care un copil din familie poate face nesupravegheat o achiziţie şi nu aţi văzut-o pe extrasul de cont în timp util, este absurd să nu vă puteţi cere banii înapoi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele