20 iun. 2014 | 08:18

Google lucrează la un sistem antifurt pe Android

ACTUALITATE
Google lucrează la un sistem antifurt pe Android

Similar cu ceea ce a făcut , Google vrea să integreze pe Android un sistem de blocare a activării smartphone-urilor furate.

Android_KitKat_blocare activare factory reset

Tot mai multe studii au confirmat că introducerea de către Apple a sistemului Activation Lock a redus furtul de iDevice-uri la nivel global. sau blocarea activării face referire la o metodă prin care un iPhone nu mai poate fi activat pentru utilizare, chiar şi după resoftare, decât dacă respectivul dispozitiv nu a fost folosit în tandem cu un cont Apple.

Aparent, atât Microsoft pe Windows Phone, cât şi Google pe Android vor să introducă o funcţie similară. Gigantul din Mountain View are mari şanse să anunţe respectiva funcţie săptămâna viitoare, în cadrul Google I/O. Această măsură vine la câteva luni după ce Google, împreună cu câţiva integratori de renume, s-au înscris într-un program voluntar dedicat realizării de astfel de funcţii.

În cazul Google, numele complet al acestei soluţii va fi ,,factory reset protection” şi va veni activată implicit în următoarea versiune de Android. Din păcate, la această oră nu au fost făcute publice foarte multe detalii despre respectivul sistem, dar dacă inspiraţia va veni de la Apple, ar trebui ca lucrurile să funcţioneze destul de simplu. Practic, după ce v-aţi readus terminalul la setările din fabrică, direct de pe aparat sau prin intermediul unui PC, veţi fi obligaţi să introduceţi numele de utilizator şi parola contului de Google cu care a fost folosit anterior acel Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele