21 feb. 2014 | 11:30

Google este un alt gigant care s-a oferit să achiziţioneze WhatsApp

ACTUALITATE
Google este un alt gigant care s-a oferit să achiziţioneze WhatsApp

Deşi în următoarele zile vom mai afla probabil dintre subtilităţile , se pare că au mai existat mulţi peţitori.

whatsapp achizitie google

În momentul în care cineva m-a întrebat cum s-a ajuns la fabulosul preţ pentru o companie ce a înregistrat un profit net anul trecut de sub 100 de milioane  de dolari, răspunsul meu a fost bazat exclusiv pe intuiţie şi implica o competiţie între mai multe părţi pe care probabil nu le vom afla niciodată.

Cei de la Forbes au obţinut informaţii sigure cum că Google s-a aruncat la o ofertă de 10 miliarde de dolari, dar a refuzat propunerea de achiziţie. Fără a putea aprecia exact momentul în care s-au desfăşurat acele negocieri, aceeaşi publicaţie a atras atenţia asupra unei note de subsol din înţelegerea de atunci şi cea care în final a ajuns să fie semnată. Din câte se pare, gigantul din Mountain View nu s-a angajat să promită un loc la masa directorilor pentru CEO-ul WhatsApp, în schimb Facebook a spus că poate face fără probleme acest compromis.

Încercând să-şi demonsteze puterea financiară, într-una dintre întâlnirile de la sediul Google, cei la WhatsApp se pare că au fost stimulaţi pentru a comunica imediat dacă altcineva vine cu o contra ofertă mai mare de 10 miliarde. Ultimul dialog cu CEO-ul Larry Page a avut loc săptămâna trecută, context în care s-au încercat ultimele demersuri pentru a preveni finalizarea procedurilor de cumpărare de către Facebook. Acela a fost momentul în care fondatorul Google a afirmat cât se poate de senin că WhatsApp este ,,o ameninţare importantă” pentru Facebook.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele