27 ian. 2014 | 13:42

Gigapixel ArtZoom: O panoramă gigant creată de Microsoft [VIDEO]

TEHNOLOGIE
Gigapixel ArtZoom: O panoramă gigant creată de Microsoft [VIDEO]

Ce-i drept, noi, consumatorii, cam avem o fixaţie pentru foarte mari. Ei bine, Microsoft ne pune în mijlocul acţiunii într-o panoramă a oraşului Seattle.

microsoft photosynth gigapixel artzoom james mahoney

Nu este prima oară când atragem atenţia asupra unei şi probabil nu va fi nici ultima. Această panoramă este realizată de Microsoft folosind Photosynth, Bing Maps şi Image Composite Edito, numele tehnologiei folosite de Windows 8.1 pentru utilitarul de panorame.

Dacă vreţi să înţelegeţi un pic mai bine efortul din spatele acestei idei, clipurile de mai jos ar trebui să vă raspundă la toate întrebările. În final, un lucru este sigur: volumul de muncă din spatele unei astfel de manifestări artistice este titanic.

Acest proiect poartă numele de Gigapixel ArtZoom și este realizat în colaboare cu Seattle Art Museum şi o comunitate imensă de artişti locali. Spre deosebire de alte iniţiative similare, creaţia gigantului din Redmond include pe străzi mai multe manifestări creative ale respectvilor artişti, cu detalii despre fiecare în parte accesibile la un click distanţă. Pentru rezultatul final, au fost folosite 2368 de imagini de 22 de megapixeli.

Rezultatul Gigapixel ArtZoom este explorabil de pe website-ul dedicat cu nume sugestiv, gigapixelartzoom.com.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele