16 oct. 2014 | 20:00

GELID Tranquillo Rev. 3, un cooler pentru liniștea utilizatorului

ACTUALITATE
GELID Tranquillo Rev. 3, un cooler pentru liniștea utilizatorului

GELID Solutions lansează o nouă versiune a coolerului pentru procesor, Tranquillo Rev. 3, cu mici modificări mai mult sau mai puțin importante.

GELID-Tranquillor-Rev3-1

GELID Tranquillo Rev. 3 așa cum se numește nu sugerează îmbunătățiri majore, și nici măcar un nou cooler pentru PC. Predecesorul a a vut rezultate destul de bune în review-uri iar producătorul s-a gândit probabil că ar fi util să țină cont de feeedback-ul primit de la profesioniști și să facă o serie de update-uri acestuia. Un lucru care se spunea despre revizia a doua a acestui cooler era că nu puteau fi montate două ventilatoare pe acesta, problemă rezolvată odată cu revizia a 3-a. Coolerul folosește aceleași 4 heatpipe-uri ca și predecesorul său însă design-ul a fost optimizat pentru a putea fi compatibil cu cât mai multe plăci de bază. Noul clip pentru socket-urilor procesoarelor AMD permit montarea acestuia în oricare cele 4 poziții posibile.

Ventilatorul a fost și el îmbunătățit cu unul mai silențios și care deține tehnologia GELID PWM (Pulse Width Module). Acest lucru previne zgomotul puțin enervant pe care îl aveau ventilatoarele de la modelele anterioare. Lamele ventilatorului au fost și ele optimizate pentru a fi mai silențioase și mai eficiente chiar și la viteze începând cu 750 rpm până la 1500 rpm. GELID tranquillo Rev. 3 vine cu un tub de pastă termică GC-2 și cu sisteme de montare pentru AMD și Intel 775, 1366, 1155, 1156. Suportul pentru LGA 2011 nu există pentru că vorbim totuși de un cooler destul de ieftin. Prețul acestuia va fi în jur de 30 de Euro.

GELID-Tranquillor-Rev3-2

GELID-Tranquillor-Rev3-3