08 apr. 2014 | 09:00

A fost depăşit recordul mondial la viteză de tastare pe un touchscreen [VIDEO]

ACTUALITATE
A fost depăşit recordul mondial la viteză de tastare pe un touchscreen [VIDEO]

Pe un smartphone cu Windows Phone, s-a depăşit zilele trecute recordul mondial la viteză de tastare pe o tastatură virtuală.

Windows Phone Guiness world record touchscreen keyboard

Cartea Recordurilor Guiness include nişte recorduri senzaţionale de care este foarte probabil să nu fi auzit niciodată. Nu cred, de exemplu, că ştiaţi că există un record pentru viteza de scris mesaje scurte pe de smartphone.

Până de curând, recordul mondial pentru o frază destul de complexă scrisă pe un touchscreen era de 18,53 secunde. Noul record a fost atins de un utilizator Windows 8.1. Dacă vă aduceţi aminte, tastatura virtuală a celor de la Microsoft, combinată cu algoritmul de tastare Word Flow, era considerată una dintre cele mai eficiente din lume şi una dintre cele mai bune funcţii incluse în sistemul de operare pentru mobile al celor de la Microsoft.

În teorie, Word Flow are foarte multe în comun cu de Android. Gigantul din Redmond a plecat însă de la acea premisă şi a îmbunătăţit-o într-un mod semnificativ, pentru o viteză de tastare mult mărită. Dacă acest sistem vă este străin, merită să aveţi în vedere că procedura de tastare nu mai implică ridicarea degetului de pe tastatură, ci doar plimbarea sa pe ecran de la o literă la alta, până obţineţi cuvinte.

Noul record Guiness obţinut de echipa Microsoft a fost clasificat la 18,44 secunde. Sunt curios dacă nu cumva mulţi dintre utilizatorii pasionaţi de WhatsApp şi de alte aplicaţii de mesagerie instant nu sunt chiar mai rapizi de atât, dar nu au ştiut că pot primi un premiu pentru asta. Nu de alta, dar nu o dată am rămas stupefiat în metrou sau în alt mijloc de transport privind degetele vreunui tânăr cum fugeau amețitor pe tastatura virtuală a unui smartphone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele