21 mart. 2014 | 11:50

FireChat – aplicaţie pentru conversaţii offline, fără internet sau semnal GSM

ACTUALITATE
FireChat - aplicaţie pentru conversaţii offline, fără internet sau semnal GSM

Deşi pare greu de crezut că există aşa ceva, FireChat s-ar putea să reprezinte cea mai originală aplicaţie de de care aţi auzit.

FireChat App

Foarte mulţi dintre noi s-au obişnuit să asocieze un smartphone fără internet şi semnal de telefonie cu un bibelou lipsit de vlagă. Această percepţie este cauzată în mare parte de nevoia noastră cronică pentru . Pe un principiu similar, accesul la internet pe orice alt dispozitiv, nu doar telefon, a devenit indispensabil.

Chiar dacă am ajuns să nu le dorim nici duşmanilor să rămână fără internet, o nouă aplicaţie de mesagerie instant se pare că funcţionează fără acces la reţele de orice fel. Singura limitare constă în posibilitatea de a comunica doar cu persoane din jurul vostru.

FireChat este numele aplicaţiei, iar pentru atingerea performanţei spectaculoase este folosită o tehnologie inclusă în iOS 7. Aceasta poartă numele de Multipeer Connectivity Framework şi este cea mai importantă componentă pentru amatorii de dialoguri offline. Acelaşi progrămel suportă până şi partajarea de fotografii cu oamenii din jur, nu doar de mesaje text. Partea cea mai bună? Nu necesită conturi, parole sau orice alte tipuri de autentificare.

Cu toate că este foarte probabil să nu vă vină în minte foarte multe scenarii în care un astfel de program v-ar fi util, este suficient să începeţi de la o plimbare printr-o peşteră şi să ajungeţi până la o plimbare cu metro-ul. În ambele contexte, conectivitatea WiFi şi accesul la o reţea GSM sunt opţionale.

Aplicaţia FireChat este disponibilă doar pentru utilizatorii de iOS 7 şi poate fi descărcată gratuit din App Store. Raza de acoperire a serviciului este de aproximativ 10 metri în orice direcţie.

FireChat pentru ios 7 messaging app

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele