06 aug. 2014 | 12:00

Find My iPhone folosit pentru a omorî un hoţ

ACTUALITATE
Find My iPhone folosit pentru a omorî un hoţ

Dacă tot îţi poţi localiza telefonul furat prin intermediul , cineva s-a gândit să omoare şi hoţul.

find-my-iphone-criminal

În cazul în care nu aţi mai auzit de , aceasta este o tehnologie proprietară a celor de la Apple folosită pentru localizarea online a iDevice-urilor. Indiferent dacă v-aţi pierdut telefonul prin casă sau v-a fost furat, funcţia este foarte utilă. Nimeni nu se aştepta însă ca aceasta să stea la baza unui omor.

Deşi am avut parte de multe poveşti amuzante ce au gravitat în jurul Find My iPhone, acum este vorba de un cu totul alt scenariu ce a avut loc zilele trecute în Regatul Unit. După ce un hoţ a ameninţat cu cuţitul şi a furat telefonul unui copil, tătăl victimei s-a grăbit să localizeze răufăcătorul prin Find My iPhone. Derek Grant intenţiona să recupereze iPhone-ului fiului său. La momentul întâlnirii dintre cei doi însă, Grant a fost întâmpinat de un cuţit folosit pentru a-l orbi. În acel moment, pentru a se apăra, tătăl băiatului a scos şi el un cuţit cu care l-a înjunghiat de nenumărate ori pe atacator. Cu toate că hoţul a supravieţuit iniţial atacului, a decedat prin stop cardiac după ce a ajuns la spital.

Partea cea mai tristă a acestei poveşti este că Derek Grant riscă o sentinţă de închisoare destul de usturătoare. ,,Vreau să declar că la momentul incidentului am acţionat în legitimă apărare.” El s-a declarat vinovat de omor din culpă şi aşteaptă ca în septembrie să-şi primească sentinţa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele