29 oct. 2014 | 08:00

Windows 93, sistemul de operare pe care Microsoft nu l-a făcut niciodată, poate fi folosit online

ACTUALITATE
Windows 93, sistemul de operare pe care Microsoft nu l-a făcut niciodată, poate fi folosit online

Într-o perioadă în care alergăm cu paşi repezi către o realitate virtuală, o echipă de dezvoltatori au reprodus online o versiune imaginară de Windows 93.

windows93

Înainte ca Microsoft să reinventeze desktop-ul prin Windows 8 doar că să revină în asupra deciziei, au existat câteva iteraţii de Windows pe care unii dintre voi vi le aduceţi aminte doar din pagini de Wikipedia.

Pe vremea când comenzile de DOS erau o necesitate, gigantul din Redmond se mândrea cu , un sistem de operare revoluţionar, având în vedere că venea pe urma MS DOS şi Windows 3.1.1. În încercarea de a reproduce experienţa acelor ani într-un mod amuzant, o echipă de dezvoltatori a creat o aplicaţie web gratuită. Aceasta poate fi accesată la adresa windows93.net şi include un amalgam de joculeţe şi meniuri amuzante.

Mai mult, există deja promisiunea introducerii de noi funcţii în viitorul apropiat. Atunci când faceţi click pe Start – Control Panel sunteţi întâmpinaţi de mesajul Coming Soon. Dacă faceţi click pe Run, vă este afişat un pop-up cu întrebarea „Unde fugiţi?“.

În final, experienţa este una deosebită şi foarte bine pusă la punct. Chiar dacă nu are foarte multe în comun cu sistemul de operare pe care l-am folosit mult timp în anii ‘90, acest Windows 93 va trezi cu siguranţă un sentiment de melancolie în sufletul celor „mai bătrâni“ dintre noi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele