21 ian. 2014 | 10:15

Știați că există un „cel mai popular radio”… în inchisoare?

ACTUALITATE
Știați că există un

Pentru că era inevitabil să existe un top cu cele mai populare gadgeturi utilizabile în închisoare, SRF-39FP este cel mai popular radio.

sony radio inchisoare srf-39fp

În imaginea de mai sus, foarte prezentabil şi atractiv, este un radio AM/FM portabil cu numele de SONY SRF-39FP. Un studiu al celor de la The New Yorker a confirmat că acest aparat este unul dintre folosite de puşcăriaşi. Cel puţin, aceasta este situaţia în Statele Unite ale Americii, unde, clar, și-a câștigat titlul de „cel mai popular radio” în închisoare.

Are o carcasă transparentă şi o construcţie foarte simplă, din câteva circuite şi o antenă de cupru. Există câteva motive foarte bine definite pentru care acest aparat este preferatul celor care petrec o perioadă de timp în spatele gratiilor. În primul rând, carcasa nu permite transportul de marfă de contrabandă. În al doilea rând, faptul că funcţionează pe o singură baterie AA care îi conferă o autonomie de 40 de ore de este un atu foarte important. Pe lângă faptul că radiourile digitale cu o funcţionalitate similară necesită două baterii AAA şi nu oferă aceeaşi autonomie, un alt detaliu este chiar mai însemnat. În închisorile din Statele Unite, fiecare deţinut este restricţionat la a cheltui 320 de dolari pe bunuri de la magazin. În contextul în care preţurile nu sunt deloc mici, cu siguranţă bateriile nu sunt o prioritate în faţa unor gustări, haine sau alte necesităţi.

Un alt motiv pentru care SRF-39FP a devenit atât de popular vizează importanţa radioului în închisoare. Diverse studii au arătat că persoanele a căror intimitate şi viaţă socială sunt reduse, așa cum se întâmplă în închisoare, pot beneficia de un confort psihologic similar cu socializarea desprins din ştirile şi muzica de la radio.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele