17 mai 2014 | 09:00

Elon Musk și Oatmeal își unesc forțele pentru a crea muzeul Tesla

ACTUALITATE
Elon Musk și Oatmeal își unesc forțele pentru a crea muzeul Tesla

Matthew Inman, web designerul care a creat Oatmeal, și-a propus să creeze un muzeu pentru Nikola Tesla. În ajutorul lui va veni și Elon Musk, fondatorul companiei Tesla Motor Group.

Elon Musk Oatmeal

Matthew Inman este creatorul seriei comice Oatmeal, o serie de desene foarte populare online. Acesta și-a propus acum ceva vreme să creeze un muzeu pentru Nikola Tesla chiar pe locul unde acesta și-a derulat o mare parte din experimente. Atunci când a aflat că locația respectivă urma să fie distrusă, acesta a pornit o campanie care a strâns 1.5 milioane de dolari pentru a achiziționa proprietatea respectivă. Acum el are nevoie de încă 8 milioane de dolari pentru a construi acest muzeu și și-a îndreptat atenția către Elon Musk, fondatorul Tesla Motor Group, ce folosește numele tesla pentru mașinile sale electrice.

Se pare că ideea a fost încununată de succes, și în urma cererii simple pe Twitter, Elon Musk a acceptat în mod public să se implice în acest proiect.

”Nu ne datorezi nimic și nu ai făcut decât lucruri bune în numele lui Tesla. Însă acum Tesla Motors Company valorează miliarde, folosește numele lui Nikola Tesla și tehnologia inventată de el, tot ce dorim în schimb este puțin ajutor.” a scris Inman către CEO-ul tesla, Elon Musk.

Suma de 8 milioane de dolari nu este mică, sperăm că și ajutorul lui Elon Musk va fi unul substanțial.

Elon Musk tesla