23 ian. 2014 | 16:20

EA Games admite că Nintendo nu a mai fost de interes după lansarea Wii U

ACTUALITATE
EA Games admite că Nintendo nu a mai fost de interes după lansarea Wii U

Nintendo nu a avut un impact major cu lansarea Wii U, ca dispozitiv de gaming. Interesul lui EA Games pentru aceasta a fost desigur mult mai moderat și au și recunoscut acest lucru.

EA Games

Se pare că și Nintendo și-a recunoscut pierderile chiar de la începutul acestui an, când a publicat cifrele slabe de vânzări. Viitorul nu este prea frumos pentru companie, după acest eșec. Nintendo este astfel în cădere liberă după lansarea Wii U. Cifrele arată că s-au vândut mai multe console în primele șapte săptămâni de la lansare decât în următorul an financiar. Asta înseamnă desigur că utilizatorii au fost atrași de elementul de noutate pe care îl prezenta acest produs. Chiar și magazinele retail din Statele Unite și Europa au stocuri foarte limitate la acest produs, unele dintre ele nici măcar nu îl mai țin în ofertă.

Mai mult, cei de la EA Games au declarat că vor renunța la platforma Wii U, urmată de celelalte dispozitive Nintendo, la scurt timp după lansarea consolei. O sursă anonimă din cadrul companiei a declarat că Wii U se îndreaptă mai mult către ideea de platformă dedicată pentru copii, un segment pentru care ei nu sunt interesați să producă jocuri. Astfel Nintendo a fost scos de pe lista platformelor pentru care EA Games crează conținut.

”Nintendo a fost declarat mort pentru noi, foarte rapid. A devenit o platformă pentru copii și noi nu facem jocuri pentru copii. Acest lucru este valabil și pentru celelalte branduri. Chiar și Mass Effect pentru Wii U, care a reprezentat un efort semnificativ pentru noi, nu poate aduce venituri mari, iar EA, ca și Activision, se concentrează pe jocuri care pot deveni francize mari.”

Viitorul lui Nintendo este momentan incert din punct de vedere al unei platforme stabile de gaming, cine știe, însă, ce idee bună le poate oferi o perspectivă de viitor.