21 mai 2014 | 13:00

E posibil ce se întâmplă în Game of Thrones? [VIDEO]

TEHNOLOGIE
E posibil ce se întâmplă în Game of Thrones? [VIDEO]

Povestea din este incredibil de atrăgătoare pentru mulţi dintre noi, include însă câteva aspecte foarte greu de înţeles.

Stiinta din Game of Thrones

Magia serialul Game of Thrones şi a cărţilor cu acelaşi nume constă, în mare parte, într-o medie calculată foarte bine între elemente reale sau posibile şi cele fictive, rupte din filmele de Science Fiction. Practic, a reuşit, în egală măsură, să atragă fanii Star Wars şi Big Brother.

Pentru că întreaga colecţie de cărţi Game Of Thrones este o operă de ficţiune, regulile fizicii nu ar trebui neapărat să fie valabile. Cu toate acestea, pentru că vedem introduse în operă nişte concepte foarte interesante, cei de la It’s OK To Be Smart au încercat să analizeze posibilitatea transpunerii în realitatea a câtorva elemente din GoT. Astfel, în scurt metrajul de mai jos, sunt analizate posibilitatea existenţei dragonilor lui Daenerys şi a iernilor care durează zece ani. Încercăm de asemenea să înţelegem originea oţelului Valyrian şi a altor câtorva aspecte dintr-un univers incredibil de bine definit.

La final, se stabileşte că planeta pe care are loc întreaga acţiune a filmului ar trebui să poarte numele Hodor, o onoare care s-ar putea să fie binemeritată de personajul cu acelaşi nume.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele