03 aug. 2014 | 11:00

E-phone – un concept de smartphone cu ecran E-ink inspirat de iPhone

ACTUALITATE
E-phone -  un concept de smartphone cu ecran E-ink inspirat de iPhone

De dragul diversităţi sau datorită atracţiei de panouri E-ink, o echipă de designeri a realizat conceptul pentru smartphone-ul E-phone.

e-phone-concept smartphone e-ink

Trăim într-o lume în care panourile HiDPI au devenit standard când vine vorba de smartphone-uri şi, în care, fiecare producător se străduieşte să folosească display-uri cu culori cât mai naturale. Samsung se mândreşte cu tehnologia Super AMOLED, Sony foloseşte în acelaşi scop Bravia, iar Apple continuă să bată apa în piuă cu Retina Display. Pentru că uneori ne dorim lucruri simple şi pentru că fotografiile alb-negru au un farmec aparte, designerii de la FormNation ne propun un concept de smartphone cu ecran E-ink.

Deşi există şi panouri color cu cerneală electronică, până la această oră nu am văzut nici deoarece există multe limitări ale acestei tehnologii. În definitiv, nimeni nu şi-a luat pentru vizionat filme, doar pentru citit, eventual navigat pe internet într-o formă simplificată.

Trecând peste aceste detalii răutăcioase, în comunicatul care însoţeşte imaginea de mai sus, cei de la FormNation se mândresc cu ideea pe care au avut-o. Inspirat de iPhone, dar fără toate problemele când vine vorba de autonomie şi preţ inaccesibil, acest gadget ipotetic se pare că are farmecul lui. ,,Deşi pentru unii, E-ink ar putea părea ca întoarcerea de la HDTV la alb-negru, noi vedem această diferentă ca pe frumuseţea unei fotografii alb-negru în defavoarea uneia color.”

Având în vedere că, dacă va fi realizat, creatori săi şi-au propus că bateria de la E-phone să ţină o lună, la cât de mult ne frustrăm cu smartphone-urile noastre la acest capitol, e foarte probabil ca mulţi dintre noi să se arunce la o achiziţie.

Pe piață există deja un telefon de acest fel, numit Yota, produs de către o firmă din China. Puteți vedea mai jos un videoclip cu telefonul la MWC 2014. 


 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele