29 oct. 2014 | 17:57

E-Boda Storm V50 – un Android ieftin, arătos, dar cam atât [REVIEW]

ACTUALITATE
E-Boda Storm V50 – un Android ieftin, arătos, dar cam atât [REVIEW]

E-Boda Storm V50 este cel mai nou smartphone din gama companiei românești. Telefonul de origine chinezească a trecut pe la noi prin redacție, l-am testat și i-am pregătit și un review.

Terminalul dual-sim este unul de buget (costă 600 de lei) și are suficientă concurență pe piața din România. Din păcate, nu cred că E-Boda Storm V50 va reuși să se impună pe această piață.

eboda (6)6

E-Boda Storm V50 – Introducere

Specificațiile tehnice ale acestui smartphone vor suna ca un deja-vu pentru cei care urmăresc piața de telefoane cu brand românesc.

E-Boda Storm V50 este dotat cu un procesor quad-core produs de Mediatek și tactat la 1,3Ghz. Memoria RAM este de 1GB, iar spațiul de stocare este de 8GB și poate fi extins prin card microSD.

Toate aceste componente se ascund sub un display IPS de 5 inch, cu rezoluție 860×480.

Camerele foto sunt de 8, respectiv 2MP și telefonul ”se dă pe net” prin WiFi și prin 3G.

Singurul lucru care diferențiază E-Boda Storm V50 de restul telefoanelor Android de buget este designul. Vă voi vorbi despre el imediat.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/E-Boda Storm V50/”/]

 

E-Boda Storm V50 – Puncte pro

Designul este reușit. Telefonul are un aspect tineresc, aproape sport. Aduce aminte de unele modele mai vechi de la HTC sau de la Motorola și asta nu e deloc un lucru rău. Este negru cu margini roșii, combinație foarte plăcută privirii. Și construcția este bună. Telefonul este făcut dintr-un plastic cauciucat care oferă o aderență bună.

Performanța nu e deloc rea. Configurația despre care vă vorbeam mai sus se descurcă foarte bine când vine vorba de browsing și poate să facă față chiar și jocurilor, cât timp nu vorbim despre cele ”pretențioase”. Telefonul dă semne de oboseală atunci când deschidem prea multe aplicații pe fundal, dar, în general, performanța este bună.

Camera foto se descurcă bine în condiții de lumină crescută. Nu este senzațională, dar este bună pentru o cameră găsită pe un telefon atât de ieftin. Pozele sunt bune pentru rețelele sociale sau pentru arhiva personală.

eboda (2)2

 

E-Boda Storm V50 – Puncte contra

Autonomia este scăzută. Acumulatorul de 2.000mAh nu face față unei zile întregi de folosire medie spre intensă. Cu internetul pornit constant (WiFi/3G alternativ), luminozitatea setată pe automat și câteva sesiuni de browsing, E-Boda Storm V50 a reușit să reziste de la ora 9.00 până la ora 19.00. Cei care vor doar un telefon la care să vorbească și pe care să-și verifice mailurile din când în când nu vor avea probleme de genul acesta, însă cei care sunt mai activi pe partea de internet/multimedia vor fi dezamăgiți.

Ecranul redă prost culorile, iar această problemă am întâlnit-o la toate smartphone-urile lansate sub brandul E-Boda. Albul e mai mult gri decât alb și nici luminozitatea nu este excepțională. În multe situații, telefonul va trebui ținut cu luminozitatea la maximum.

Sistemul de operare este unul vechi. Vorbim despre Android 4.2 Jelly Bean. E-Boda a făcut o greșeală lansând acest smartphone pe piață, având în vedere că alte companii românești au deja telefoane (în aceeași gamă de preț) care rulează Android 4.4 KitKat.

eboda (7)7

 

E-Boda Storm V50 – Concluzii

O expresie din bătrâni spune cam așa: ”unde nu-i cap, vai de picioare”. Cam asta ar fi și situația la E-Boda Storm V50: ”unde nu e cap, vai de design”. E un telefon pe care eu nu l-aș cumpăra și pe care nici nu aș putea să-l recomand altor persoane. În ciuda prețului mic, telefonul nu oferă suficient de multe motive pentru a fi cumpărat.