07 mart. 2014 | 11:24

După telefonul modular, se lucrează la un smartwatch modular – Blocks [VIDEO]

ACTUALITATE
După telefonul modular, se lucrează la un smartwatch modular - Blocks [VIDEO]

După ce s-a dezbătut intens ideea unui smartphone modular, aceeaşi echipă vine cu un alt concept futurist şi plauzibil, Blocks – -ul modular.

smartwatch blocks ceas inteligent modular

Înainte că Google să ia foarte în serios ideea un telefon realizat din module, era doar un concept al unor băieţi pasionaţi de design care au creat un clip video, fără a cunoaşte neapărat impliaţiile hardware ale acelei idei. Aceeaşi echipă ne propune acum o altă idee îndrăzneaţă.

În clipul de mai jos veţi vedea detaliat primul concept de ceas inteligent realizat din module ce poate fi particularizat în funcţie de pretenţiile voastre de utilizator. Începând cu elemente de design, care ţin de dimensiuni şi culori şi până la specificaţiile hardware, acest dispozitiv poate include doar componente care vă ajută pe voi, în funcţie de stilul vostru de viaţă. Prin intermediul unui magazin virtual, vă puteţi alege culorile fiecărei componente şi puteţi opta pentru mai multe tipuri de display-uri, baterii şi module funcţionale.

Ideea detaliată aici implică o platformă open source, atât pe partea de hardware cât şi de software. Creatorii Blocks şi-au imaginat că mai multe companii vor lucra la unison atât pentru a dezvolta respectivele module, cât şi pentru a realiza aplicaţiile care să profite de ele.

Chiar dacă e foarte probabil să mai dureze câţiva ani până vom vedea acest concept materializat, ideea este una suficient de atractivă încât să merită să aşteptăm.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele