21 oct. 2014 | 12:26

Cu Dorothy îți controlezi telefonul mobil lovind de trei ori din călcâie

ACTUALITATE
Cu Dorothy îți controlezi telefonul mobil lovind de trei ori din călcâie

Pentru toți cei care caută o metodă ușoară de a ieși din situații dificile, Dorothy vine cu o soluție pe cât de ingenioasă, pe atât de simplă: trebuie doar să bați din călcâie de trei ori.

dorothy

În ultimul timp se poate observa o creștere importantă în numărul aplicațiilor menite să vă scoată dintr-o situație ciudată sau chiar o potențială situație dificilă. Mai întâi au apărut aplicațiile care trimit instant coordonatele tale prietenilor. Apoi a apărut oja cu ajutorul căreia femeile putea să-și dea seama dacă li s-au pus droguri în băutură. Acum avem parte de Dorothy, un dispozitiv complet diferit față de majoritatea celor purtabile care se activează în momentul în care bateți de trei ori din călcâie.

După cum am spus devreme, scopul principal al lui Dorothy  este de a vă scoate din situații limită; pentru moment. Aceasta  constă dintr-un mic dispozitiv care se atașează la încălțămintea voastră (Ruby) și o aplicație. Ruby include un micro-chip Arduino denumit LightBlue Bean, un accelerometru și o baterie iar conexiune cu aplicația instalată pe telefon se realizează prin Bluetooth.

Deocamdată sunt doar două lucruri pe care le puteți face folosind Ruby: puteți primi apeluri false și puteți trimite un mesaj prietenilor care să includă un text personalizat și locația voastră. Dorothy poate face un singur lucru deodată, așa că trebuie setat dinainte fie pe mesaj fie pe apeluri false.

Dorothy a fost creat de cei de la iStrategyLabs (ISL) dar este încă la stadiul de prototip. Ruby este încă prea mare pentru a putea fi montat în interiorul unor pantofi, iar din punct de vedere al funcționalității mai sunt mult lucruri de adăugat. Echipa deocamdată vrea să adauge posibilitatea de a chema un taxi prin Uber însă acceptă orice fel de sugestii din partea fanilor, lucru pe care l-au menționat și la finalul filmulețului promoțional.

Ideea din spatele proiectului este foarte bună însă va dura o vreme până când Dorothy va apărea pe piață. Puteți afla mai multe despre Dorothy chiar de pe site-ul celor de la iStrategyLabs.