30 apr. 2014 | 08:28

Donație Microsoft: 1 miliard de dolari pentru școlile din SUA

ACTUALITATE
Donație Microsoft: 1 miliard de dolari pentru școlile din SUA

Microsoft a decis că este momentul ca unele școli din Statele Unite să își mai achiziționeze PC-uri. Sistemul educațional este impulsionat cu o donație Microsoft semnificativă.

Microsoft Investitie

Desigur, unii se vor întreba de ce nu se poate așa ceva și la noi în țară. În primul rând, există multe programe în care este implicat Microsoft și sunt beneficiare universitățile și centrele de învățământ pe segmentul de IT. Până la urmă orice companie face în acest fel: pe lângă o mișcare de responsabilitate socială, și o investiție în viitorii angajați. În al doilea rând, este normal să nu comparăm cifrele, având în vedere că Statele Unite au o populație incomparabil mai mare decât a țării noastre.

Nu este prima dată când compania investește într-un astfel de program pentru a ajuta școlile mai slab echipate și, evident, care manifestă interes pentru a intra în acest program. Această donație Microsoft vine sub forma unor sisteme sub 300 de dolari de la Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Panasonic și Toshiba. Mișcarea are și scopul de a amplifica notorietatea sistemelor PC care rulează Windows, având în vedere că Apple are un segment de piață bine definit acolo. 

Scopul principal al acestei investiții rămâne totuși educația, iar pe locul doi cade scopul de a vinde cât mai multe sisteme de operare și programe, spune Cameron Evans, CTO-ul Microsoft Education.