11 aug. 2014 | 11:15

Imprimanta 3D de la Disney reface coafuri [VIDEO]

ACTUALITATE
Imprimanta 3D de la Disney reface coafuri [VIDEO]

Departamentul de cercetare se străduieşte să perfecţioneze tehnica folosită în reproducerea 3D a coafurilor.

disney research coafura imprimata 3D

Tehnologia actuală folosită în imprimarea 3D are limitările sale, mai ales când vine vorba de scanarea 3D şi reproducerea cu mare precizie a unor detalii precum fire de păr.

Deoarece se pare că aceasta era o mare provocare pentru cercetătorii de la Disney Research, prin clipul de mai jos au demonstrat performanţa atinsă de ei în reproducerea coafurilor, indiferent cât de complexe sunt acestea. Soluţia gâsită de ei nu implică în schimb reproducerea poziţiei exacte a fiecărui fir de păr, ci a aspectului general al frezei. Aparent, inspiraţia pentru această metodă le-a venit de la tehnica folosită de artişti precum Michelangelo în sculpturile renascentiste.

La ora actuală, nu se cunoaşte exact , dar este foarte probabil să fie folosită în suveniruri foarte apropiate ca şi aspect de personajele pe care le întruchipează. Plecând de la filozofia că freza unei persoane poate fi considerată o prelungire a personalităţii, cei de la Disney au afirmat că prin această metodă speră să poate imortaliza ,,esenţa” coafurii unui subiect.

Pe viitor, pentru a nu neglija partea masculină a personajelor din filme, Disney Research a promis să specializeze în reproducerea părului facial, de la mustaţă şi barbă până la perciuni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele