30 oct. 2014 | 19:11

De astăzi vom avea reclame video și pe Instagram

ACTUALITATE
De astăzi vom avea reclame video și pe Instagram

Reclamele nu sunt nimic nou pe Instagram însă începând de astăzi utilizatorii serviciului vor primi și reclame video pe această platformă.

Instagram-Video-Reclama

Clipurile de 15 secunde vor apărea în feed-ul Instagram la fel ca o imagine sponsorizată. Instagram a testat reclamele video în ultimele luni și acum le pun la dispoziția advertiserilor. Este posibil ca unii utilizatori să fi văzut deja o reclamă video pe Instagram în timp ce s-au rulat testele. Inițial spoturile video vor veni de la câteva companii printre care Activision, Banana Republic, Disnay și rețeaua CW.

Reclamele video pe Instagram vor ieși totuși în evidență pentru că vor fi genul de reclame pe care ne-am obișnuit deja cu toții să le vedem pe alte platforme cum este și YouTube. Această modalitate de afișare a reclamelor le va aduce celor de la Instagram, respectiv Facebook, o nouă modalitate de câștig, una cu un potențial mai ridicat decât cea simplă prin imagini. Nu se știe încă dacă va exista o variantă plătită a serviciului care va permite utilizatorilor să folosească platforma fără să vadă nici o reclamă, asemănător modului în care intenționează YouTube să funcționeze. Chiar și așa, până acum nu pot să spun că am fost agresat de reclame pe Instagram, abia dacă le-am observat până acum.